alt alt

Lavazza-kalenderen fra 2002 af David LaChapelle

Af Lavazza Team 3 minutter

FORFATTEREN: DAVID LACHAPELLE

Hans karriere begyndte i New Yorks gallerier i 1980erne. Andy Warhol tilbød ham hans første job som fotograf på Interview Magazine, hvor LaChapelle portrætterede periodens mest berømte ansigter. Snart tog han billeder for nogle af de vigtigste internationale aviser og skabte de mest mindeværdige reklamekampagner for en hel generation. Senere udvidede LaChapelle horisonten i sit arbejde og begyndte at lave musikvideoer, live-teaterbegivenheder og dokumentarfilm. I de senere år er hans værker blevet udstillet i nogle af verdens mest prestigefyldte gallerier og museer. 

Hans evne til at skabe scener med absolut realisme ved hjælp af dybe og livagtige farver gør hans arbejde genkendeligt, og hans kreationer er en kilde til hyppige referencer. Man kan sige, at han er den eneste aktive fotografiske kunstner, hvis værker har overgået den redaktionelle kontekst, som de blev lavet til, for at blive en del af den moderne kunst.

KALENDEREN:

I 2002 blev Lavazza-kalenderen præsenteret i farve for første gang i dens historie. Denne radikale ændring fandt sted under en meget berømt fotograf, der også er kendt som "kongen af moderne pop-kunst": David LaChapelle. Hans arbejde er umiskendeligt i kraft af den indeholdte overdådighed, originalitet og energi. Den surrealistiske og ironiske stil og de lyse, levende og mættede farver er forvandlet til overdrevne og ofte barokke billeder, som har givet ham titlen som fotograferingens Fellini.

Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.