Kaffekiks Kaffekiks

Kaffekiks med chokolade: en lækker opskrift

Af Lavazza Team 2-3 minutter

Sød, sprød og lækker! Vi har alle brug for lidt dejlige, søde lækkerier til vores morgenmad eller tetid. Kaffekiksene, vi skal til at gennemgå, er en fristelse, du kan nyde flere af ad gangen. En fantastisk og lækker blanding af tekstur og smag, du snart vil falde pladask for, når du dypper dem i din foretrukne varme drik.

Vores opskrift på kaffekiks er hurtig og nem at lave og vil med garanti blive værdsat af kaffeelskere, for hvad er bedre end noget sødt fyldt med espresso og chokolade?

Klar til at bage!

Den følgende opskrift er virkelig hurtig og nem, og kræver faktisk kun få ingredienser, hvoraf de fleste, som du vil opdage, allerede er i dit køkken! Først og fremmest skal vi bruge instant espresso-kaffe, så sørg for , at du har det.

Mange elsker kombination af kaffe og chokolade, da førstnævnte virker til at intensivere sidstnævntes allerede kraftige smag. Med hensyn til chokolade anbefaler vi, at du kun tilføjer ¼ kop halvbitre chokoladeknapper , hvis du vil have en almindelig småkage, eller tilføje mere, eventuelt hvor noget af det er hakket, hvis du gerne vil prøve noget stærkere. En ting, du skal huske, er, at når du bager disse småkager, vil dit hus dufte så lækkert, ligesom når du laver dine egne hjemmelavede småkager, dog tilføjet en ekstra indbydende duft af friskbrygget kaffe.

Ingredienser

Her er de ingredienser, du skal bruge for at bage din lækre kaffe- og chokoladekiks – sørg for at komme dem i små skåle kort før du begynder bagningen!

  • Varmt vand
  • Almindeligt hvedemel
  • Smør
  • Æg
  • Granuleret sukker
  • Bagepulver
  • Salt
  • Instant espresso-kaffe
  • Chokoladeknapper
  • Vaniljeessens

Forberedelse

  • Forvarm ovnen til 175 ° og beklæd en stor bageplade med bagepapir.
  • Pisk mel, bagepulver og salt sammen i en mellemstor skål, og stil det til side.
  • Bland instant espresso-pulver og det varme vand sammen i en lille skål, indtil din kaffe er fuldkommen opløst.
  • Bland smør, sukker, æg og vaniljeessens ved hjælp af en stavblender eller håndmikser ved lav styrke, indtil ingredienserne er helt blandet. Bland din kaffeblanding med melblandingen indtil helt sammenblandet.
  • Vend forsigtigt dine lækre chokoladeknapper i, og brug derefter en ske til at lægge dejen på det klargjorte bagepapir i klatter på størrelse med en spsk. og mindst  3 cm mellemrum!
  • Kom dem i ovnen, og bag dem i 10 til 12 minutter , indtil du kan se, at kanterne er gennembagte, og at dine småkager er bløde og luftige.
  • Tag kiksene ud af ovnen, og lad dem køle af i mindst 5 minutter, før du fjerner dem fra bagepapiret.
  • Server dine lækre småkager varme eller når de er kølet af , afhængig af hvad du har lyst til!

Yderligere tips

Vi anbefaler, at du bruger halvbitre chokoladeknapper eller en hakket plade chokolade som et alternativ. Hvis du vælger hakket chokolade, vil det smelte i dine kiks, hvilket gør dem mere seje og karamelagtige.

Du skal passe på, ikke at bage dine småkager for længe: de vil være rimelig bløde, når du fjerner dem fra ovnen, men vil hurtigt blive sprøde, når de køler ned.

Husk desuden, at dine kiks også kan nedfryses og bages senere!

Her er din opskrift på kaffekiks med chokolade. Hvis du elsker kaffe, er vi overbevist om, at den vil blive en af dine yndlingsopskrifter, da ingen kan modstå den lækre smag af instant espresso og chokolade, når det smelter sammen til en lækkerbisken!


Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.