Kaffe, der blev introduceret i 1500-tallet, har spillet en væsentlig rolle i italiensk kultur lige siden. Med hverdagsfavoritter som cappuccino eller café macchiato som valg til morgenmad og espresso om eftermiddagen eller efter aftensmaden – der er en kop kaffe til alle. Nedenfor vil vi se på forskellige typer italiensk kaffe og typiske kaffebaserede drikke, du kan opleve, når du rejser gennem "Bel Paese" eller "det smukke land".
Cappuccino , der måske er den mest populære varme, italiensk drik med kaffe, indeholder mælk, og er lavet med italiensk espresso, varm mælk og mælkeskum i lige store mængder. Afhængig af dine præferencer kan du øge eller mindske mængdeforholdene, så de passer til din smag. Traditionelt vil italienere have drukket deres cappuccino om morgenen på grund af indholdet af mælk. For at tilpasse din cappuccino til dig, kan du tilføje kanel eller kakao, og i løbet af sommeren kan du lave en version af denne klassiker med is – iced cappuccino!
Caffè Latte er højt elsket af både italienere og turister, og er en mælkerig drik, der generelt drikkes om morgenen. Det er vigtigt at pointere, at en Caffè Latte generelt er mindre i Italien, end de version man kan finde i andre lande.
Caffè ristretto består af en temmelig stærk udgave af espresso, der er lavet med samme mængde bønner med den halve mængde vand. Den drikkes generelt kun i en slurk, og er perfekt når du har travlt. Denne drik serveres i en lille kop ligesom en espressokop.
Ginseng-kaffe eller “Caffè al Ginseng” på italiensk er en typisk italiensk espresso tilsat ekstrakt fra ginseng-rod, hvilket giver din kaffe en nøddeagtig smag. Hvis du elsker te, kan dette være en interessant mulighed for dig.
Det er måske en af de mest karakteristiske drikke, der kan findes i Italien, og den indeholder slet ikke kaffe. I stedet er den brygget med byg som alternativ til kaffebønner.
Marocchino betragtes som en dessert-kaffedrik, da den tilberedes med et shot espresso, et lag af skum og kakaopulver. Den serveres i et glas, og er typisk toppet med et drys kakaopulver, så den både ser flot ud og smager godt! Visse variationer kan også indeholde kanel eller nutella.
Det er det navn, som iskaffe er kendt under i Italien. Når du ønsker noget koldt og forfriskende, er italiensk iskaffe perfekt! Det betyder bogstaveligt talt “rystet kaffe”, og brygges af baristaer ved at ryste espresso og is i en cocktailshaker, hvorefter den serveres i et cocktailglas. Caffè Shakerato kan drikkes med sukker, og indeholder ofte et strejf af amaro eller andre likører.
En Caffè Corretto, eller “rettet coffee” bruges ofte til at beskrive en espresso-kaffe, der er tilsat alkohol. Italienere elsker at tilsætte grappa, brandy, Sambuca, Irish cream, rom eller anisette til deres kaffe; men der er uendelige muligheder tilgængelige. Caffè Corretto er perfekt til dem, der ønsker at afslutte et måltid med kaffe, men ikke ønsker at gå på kompromis med smag.
Da italienerne nyder kaffe hele dagen, ofte som en pause fra arbejdet, er indtagelsen et vigtigt ritual, der ofte deles med venner og familie, eller sker for at byde en fremmed eller et nyt bekendtskab velkommen.