Kaffecocktail Kaffecocktail

Top 5 cocktailopskrifter med kaffe

2-3 minutter

For kaffeelskere er der intet som at drikke deres yndlingsdrik, selv når natten nærmer sig og den bedste måde er at drikke en kaffecocktail! I denne artikel vil vi fokusere på de fem bedste cocktailopskrifter med kaffe for at se, hvordan man kombinerer den bitre smag af kaffe med søde likører for at opnå de lækreste kombinationer!

Opskrift på espresso martini

Det første valg for kaffe-aficionados er den klassiske espresso martini, der er den mest kendte blandt espresso- og vodka-drikke. Den er perfekt til din “aperitivo”, som en lækker dessert og endrink efter middagen.

Der skal bruges tre ingredienser til at skabe denne enestående og bittersøde smag: espresso, kahlua og vodka. Disse komponenter vil give dig mulighed for at brygge den fantastiske, sofistikerede og skummende drink, der blev opfundet i 1983 på Soho Brasserie af den berygtede Londoner-bartender Dick Bradsell. I følge legenden tilberedte han den til en model, der bad om en drink.

Hvordan tilberedes den? Følg blot denne simple vejledning:



Opskrift på irish coffee

Selvom der er utallige variationer, viser vi dig her, hvordan du brygger en klassisk Irish coffee med kun få ingredienser for at opnå en perfekt kombination af bitter kaffe, whisky og skummende flødeskum!

Inkluderet på den officielle cocktailliste fra International Bartender Association (IBA). Alt, du behøver, til denne lækre cocktail, der blev opfundet i Irland i løbet af 1950'erne er: varm kaffe, et shot irsk whisky, brunt eller hvidt sukker og lidt frisk fløde eller flødeskum.

Lav først din kaffe efter din yndlingsmetode , og pisk derefter din hjemmelavede flødeskum til bløde toppe. På dette tidspunkt skal du hælde kaffen i et glas eller endnu bedre, et irish coffee-krus , og efterlade omkring 2,5 cm til skummet, der skal på toppen af din cocktail. Rør sukkeret i samt den irske whiskey indtil sukkeret opløses. Tilsæt forsigtigt flødeskummet ovenpå ved at bruge bagsiden af en ske. Din traditionelle irish coffee er klar, bedre end nogensinde før!

Spiked coffee er også populær i latinske lande på begge sider af Atlanten! En af dens mange variationer er kendt i Spanien og Latinamerika som Carajillo.



Opskrift på Amaretto Coffee

Den cocktail, vi nu vil beskrive, er en mellemting mellem en drink og en dessert, og smager fantastisk! Amaretto-likørkaffe er en sprudlende kaffedrik, der kombinerer den søde og nøddeagtige smag af amarettolikør med kaffens bitterhed, og er toppet med skummende flødeskum og kanel. Det er en italiensk kaffecocktail , der minder lidt om den traditionelle irske kaffe. Denne amaretto-kaffe kan nydes som en godnatdrink , men er også perfekt som dessert,  når du ønsker at afslutte dit måltid med et udsøgt strejf af sødme!

Opskrift på black russian

Lad os se på, hvordan du tilbereder denne velkendte vodkacocktail med kaffesmag, som er perfekt som en drink efter middagen, men også som opkvikker om eftermiddagen. Black russian er en klassisk cocktail, der kan dateres tilbage til 1950'erne. Den er lavet med to ingredienser og smager som en dessert.

Den er baseret på kaffelikør, og blev opfundet tilbage i 1949 i en hotelbar i Bruxelles for den amerikanske ambassadør i Luxembourg, og den kommer derfor ikke fra Rusland! Dens navn er faktisk knyttet til vodka og selvfølgelig til dens farve, som gives af Kahlua, der er kaffelikøren i den. Du kender måske også dens populære fætter, den flødefyldte og velsmagende white russian!

Opskrift på revolver-cocktail

Revolver-cocktailen er en spin-off fra Manhattan, der indeholder bourbon og Tia Maria-kaffelikør i stedet for den konventionelle søde vermouth, og den er toppet med et flammende appelsin-twist. Den er spændende og sofistikeret, og starter med søde vanilje- og egenoter og afsluttes med en langvarig, intens, bittersød kaffesmag. Denne drink blev opfundet i 2004 af bartenderen Jon Santerat på Bruno's i San Francisco, og det flammede appelsin-twist er uden tvivl drikkens varemærke, der giver den en fristende, brændt aroma.

Hvordan tilbredes opskriften? Dens ingredienser er bourbon-whiskyTia Mariaappelsin-bitter og appelsinskal. Det eneste, du skal gøre, er at kombinere det hele i et røreglas med is og si dem over i dit cocktailglas.

Her er blot nogle få af de mange kombinationer, man kan lave, mens man blander kaffe og alkoholholdige drikkevarer. Lad os eksperimentere og finde den bedste blanding til din personlige smag!


Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.