Selvom der er utallige variationer, viser vi dig her, hvordan du brygger en klassisk Irish coffee med kun få ingredienser for at opnå en perfekt kombination af bitter kaffe, whisky og skummende flødeskum!
Inkluderet på den officielle cocktailliste fra International Bartender Association (IBA). Alt, du behøver, til denne lækre cocktail, der blev opfundet i Irland i løbet af 1950'erne er: varm kaffe, et shot irsk whisky, brunt eller hvidt sukker og lidt frisk fløde eller flødeskum.
Lav først din kaffe efter din yndlingsmetode , og pisk derefter din hjemmelavede flødeskum til bløde toppe. På dette tidspunkt skal du hælde kaffen i et glas eller endnu bedre, et irish coffee-krus , og efterlade omkring 2,5 cm til skummet, der skal på toppen af din cocktail. Rør sukkeret i samt den irske whiskey indtil sukkeret opløses. Tilsæt forsigtigt flødeskummet ovenpå ved at bruge bagsiden af en ske. Din traditionelle irish coffee er klar, bedre end nogensinde før!
Spiked coffee er også populær i latinske lande på begge sider af Atlanten! En af dens mange variationer er kendt i Spanien og Latinamerika som Carajillo.