ALT alt

Sådan tilbereder du den bedste Espresso Martini

Udfordr dig selv ved at lave den mest berømte og overdådige kaffecocktail.

Af Lavazza Team 2-3 minutter

Opskrift på Espresso Martini

Espresso Martini er en ikonisk drik opfundet i 1980’erne af den britiske bartender Dick Bradsell på Fred’s Club i London. Det siges, at cocktailen blev kreeret, fordi en model bad om en drink, der kunne friske hende op. Bradsell blandede vodka med espresso og kaffelikør: Sådan blev den kendte Espresso Martini skabt.

Da han først skabe en af sine mest kendte kreationer, blandede han de vedvarende noter fra kaffe med en fløjlsblød chokoladesmag, som kaldte på Wyborowa vodka og Kahlua. Lad os se , hvordan man laver en Espresso Martini med den bedste opskrift!

Ingredienser

Alt, du skal bruge til at lave din espresso Martini, er en mokkakande, en cocktailshaker og et Martini-glas.

Som vi skal se, er en af fordelene ved denne hurtige og nemme opskrift på hjemmelavet Espresso Martini , at den kun kræver fire ingredienser.

  • 3 cl kaffe
  • 3 cl vodka
  • 3 cl kaffelikør
  • 6 isterninger
  • 1 teske sukker

For at gøre drikken endnu mere lækker kan man bruge vodka med vaniljesmag, der giver en karakteristisk, men alligevel meget rund smag.

Metode

Følg denne enkle og hurtige fremgangsmåde for at få en fuldstændig  fantastisk Espresso Martini:

  • TRIN 1 – Lav sukkersirup ved at placere sukker i en lille pande over medium varme, hæld 50 ml vand ved og bring det i kog.
  • TRIN 2 (valgfrit) –  Placer nogle isterninger i glasset i nogle minutter, mens du forbereder drikken. De skal tages op igen, før drikken hældes i.
  • TRIN 3 – Når sukkersiruppen er kølet af, så hæld 1 spiseske i shakeren sammen med is, vodka, kaffelikør og kaffe. Ryst, indtil ydersiden af shakeren føles iskold.
  • TRIN 4 – Si drikken ned i de afkølede glas, og tilsæt pynt.

Den perfekte anretning

Før cocktailen sies, skal du være sikker på, at glassene er kølet af.

Her vil tre espressobønner få det hele til at se perfekt ud oven på skummet i din Espresso Martini.

Nu er drikken klar til at nydes. Slap af og forestil dig, at du sidder på din yndlingsbar, lige meget hvor i verden den er. Du kan pynte med kakaopulver eller en chokoladevaffel.


Den ideelle kaffe til denne opskrift

Som navnet siger, er det en drik med espressokaffe. Instant kaffe kan også bruges, hvis man har travlt eller bare vil spare tid, men espressopulver kan ikke sammenlignes med den ægte vare, og vi anbefaler på det højeste, at man bruger en mokkakande.

Friskbrygget espresso af høj kvalitet er afgjort det bedste.

Den ideelle blend til denne opskrift er uden tvivl en, der er kraftig, og intens som ¡Tierra! Bio Organic fra Mellem- og Sydamerika . Dens fantastiske italienske ristning giver en aromatisk kop med en behagelig chokoladeagtig eftersmag, som passer perfekt til en Espresso Martini.

Lavazza Qualità Rossa med sin kombination af naturlige brasilianske Arabica- og Robusta-bønner, som har en fyldig og rund smag, er en ideel løsning, som giver drikken en langvarig smag.

Uanset om du vil lave en drink til efter middagen, en party cocktail eller en aftendrink, så vil den være fuldstændig fantastisk. Hvorfor ikke blande koffein med alkohol? Bare et shot, mens du brygger din Espresso Martini, så vil den få den skønne, magiske effekt, som har beruset nattelivet siden 1980’erne!

Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.