En lækker måde at nyde din yndlingskaffe alene eller i selskab med andre. Gør dine kaffemomenter rigere med Lavazza.
Med sin intense aroma og stærke smag er kaffelikøren en af de mest elskede likører i verden.
Dets oprindelse stammer tilbage til Italiens forening, der fandt sted i 1860'erne. Takket være Ugo Borghetti, den italienske ejer af Caffè Sport og hans intuition, blev denne geniale kombination af alkohol og kaffe skabt og serveret for første gang til passagerer under indvielsen af en jernbanelinje.
Til tilberedningen af denne lækre opskrift foreslår vi blends som Qualità Rossa. En balanceret og kraftig espresso, der repræsentere Italiens røde passion, og er skabt gennem foreningen af naturlig Brasiliensk Arabica og Robusta.
TIL SUKKERSIRUPPEN
25 cl vand
250 g brun sukker
TIL OPSKRIFTEN
250 g alkohol 95°C
9,5 cl espresso kaffe
200 g kaffepulver
15 cl vand
2 vaniljestænger
TILBEREDNING AF SUKKERSIRUP
1. Bland sukkeret og vandet i en gryde.
2. Bring det i kog og lad det simre i 9 minutter.
TILBEREDNING AF LIKØR
1. Lad vanilje og kaffepulver trække i alkohol i 7 dage.
2. Si væsken ved hjælp af et stykke køkkenrulle eller et filter, som først er gjort vådt og vredet op, eller en fin si.
3. Tilbered espressokaffen.
4. Bland sukkersirup (250 g) med alkoholen.
5. Tilsæt espresso og derefter lidt vand for at sænke alkoholindholdet.
6. Lad drikken køle af til stuetemperatur.
7. Hæld blandingen på en eller flere flasker og sæt dem i fryseren.
Når den er blevet kold, er likøren klar til servering!