ALT alt

LAVAZZA-KALENDEREN 2020 AF DAVID LACHAPELLE

Den surrealistiske og hypermoderne fotograf og hans Earth CelebrAction, Lavazza-kalenderen 2020

Af Lavazza Team 3 minutter

Jeg tror på et visuelt sprog, som er stærkere end det skrevne ord”.


Det er ordene fra David LaChapelle, amerikansk kunstner og fotografen bag Lavazza-kalenderen 2020.

David LaChapelle, født i Connecticut i 1963, er med en række bøger blevet en af de mest udgivne fotografer i verden med blandt andet LaChapelle Land (1996), Hotel LaChapelle (1999), Heaven to Hell (2006), Lost and Found (2017) og Good News (2017). Sideløbende har han også arbejdet med musikvideoer, film og sceneprojekter. Hans dokumentarfilm Rize fra 2005 blev vist i biografer  i 17 lande. Mange af hans fotos og film er blevet ikoniske arketyper på amerikansk kultur i det 21. århundrede. 

I løbet af de sidste 30 år har LaChapelle haft udstillinger på gallerier og museer verden over, blandt andet på National Portrait Gallery i London og Musée D’Orsay i Paris samt store soloudstillinger i La Venaria Reale i Torino i 2019, for blot at nævne nogle få steder.

I 1991 skrev New York Times: “LaChapelle vil med garanti påvirke den nye generations værker […] på samme måde som Mr. Avedon var banebrydende for så meget, som er udbredt i dag”.


LAVAZZA OG DAVID LACHAPELLE

Lavazza og LaChapelle samarbejdede første gang i 2002, da Lavazza hyrede kunstneren  til at lave årets kalender Espresso & Fun.

I 2012 var fotografen en af stjernerne i The Lavazzers, kalenderen som var en hyldest til 12 mesterfotografer.

Vejene krydsedes igen for David LaChapelle og Lavazza i 2020, da Lavazza gav David opgaven med kalenderen for 2020, som blev skabt på Hawaii.

Nogle af fotografierne i kalenderen Realize, der skiller sig ud, blev præsenteret under udstillingen Atti Divini. Kalenderen repræsenterer både en invitation til at nyde skønheden ved vores planet og en advarsel om de farer, den udsættes for.

“LaChapelle har været i stand til at tolke de værdier, som vi tror meget stærkt på, og det har været et privilegium at arbejde sammen med ham. Vi prøvede at fortælle, hvor vigtigt det er at genskabe forbindelsen til naturen”.

Francesca Lavazza

EARTH CELEBRACTION: SE KALENDEREN FOR 2020

Earth CelebrAction, det er titlen på Lavazza-kalenderen 2020, som skulle hylde forholdet, der knytter mennesket og naturen sammen. Samtidig pegede den på en række handlinger, der skal til for at redde Jorden.

Kalenderen er det bedste redskab til at skabe opmærksomhed og opfordre folk til at handle ved at involvere og inspirere dem gennem skøn kunst.

Ordene, som ledsager de ekstraordinære billeder af David LaChapelle, skal gøre opmærksom på, hvor meget det haster at tage ansvar for mennesker omkring os og den verden, vi lever i.

Det er ikke tilfældigt, at ordet for december, den sidste måned i kalenderen, ikke kun er et ønske, men en invitation til handling: "skab forandring”.

Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.