TILBAGE
A Cup With

Mathilde Chatellard

Linjedommer

Så snart det er tid til en pause, griber Mathilde Chatellard chancen for at nyde en forfriskende Lavazza Iced Latte. Efter timer i solen på forreste række ved Roland-Garros, rammer en kølig drik helt plet.

Mathilde tilbringer mange timer i solen, ganske få meter fra de mest berømte tennisspillere i verden. Ikke som medlem af publikum, men som linjedommer.

Det er en svær opgave, som kræver absolut koncentration. Som en ægte professionel lader Mathilde sig ikke distrahere af noget som helst. Men indimellem kan det være svært, især når man spiller på den berømte centerbane, Philippe Chatrier-banen. Dér er det svært at glemme, at millioner af fans verden over ser med.

03-Lavazza-magazine-tennis-acupwith-articolo-MathildeChatellard-img-1-sx
04-Lavazza-magazine-tennis-acupwith-articolo-MathildeChatellard-img-2-dx

“Der er flere mennesker, der betragter dig”, siger Mathilde og nipper til sin Iced Latte. “Du ved, at disse kampe sendes i fjernsynet. Du er nødt til at være meget strengere overfor dig selv.”

Og lige på Chatrier Philippes røde ler skete der noget, Mathilde aldrig vil glemme. “Sidste år” fortæller hun grinende, “kastede en spiller næsten sin ketcher i hovedet på mig. Under en returnering på en serv smuttede ketsjeren ud af hænderne på ham og jeg undgik den med nød og næppe!”

Mathilde siger beroligende: “Bagefter undskyldte han selvfølgelig. Men det var ikke hans fejl, han gjorde det ikke med vilje.”