ALT alt

CUBA: EN LANGSIGTET, HÅNDGRIBELIG INDSATS

Støtte til at få kvinder på arbejdsmarkedet og støtte til innovative og bæredygtige landbrugsteknikker

Lavazza Foundations projekt i Cuba er mere end en mission: det er en langsigtet indsats med det formål at støtte og skabe betydningsfulde forandringer. Et af de første initiativer, Cafè Escuela, foregik fra 2018 til 2021 i samarbejde med Oxfam og havde fokus på at forandre og forny kaffedyrkningsprocessen. Gennem dette initiativ har vi styrket de lokales viden og evner til at dyrke landbrug og dermed øget effektiviteten i hele produktionskæden for kaffe og gjort dyrkningsmetoderne mere bæredygtige.

Håndgribelige handlinger for at nå ambitiøse mål

En vigtig del af initiativet var at genoprette kaffeplantagerne: sammen med vores værdifulde projektpartnere har vi skabt 10 produktionscentre og plantet omkring 6 millioner nye planter, alle omhyggeligt udvalgt for deres modstandskraft over for den skadelige roya-svamp, som er en trussel for kaffeplanter.

Vores støtte hjælper 170 producenter, som har fået en økologicertificering og har tilegnet sig landbrugsteknikker, som respekterer det lokale miljø; for eksempel brug af insekter og orme til at skabe økologisk kompost samt at følge principperne for cirkulær økonomi. Sammen med disse praksisser har vores indsats været med til at fremme og forbedre forholdene for kvinder og unge i disse landbrugssamfund, hvilket har været et vigtigt omdrejningspunkt for projektet. Faktisk håndterer et team på 95 kvinder i områderne Contramaestre og Guisa nu den manuelle udvælgelse af kaffebønner. Dette er en vigtig del af at sikre kaffens kvalitet, da kvinderne her finder de dårlige eller defekte kaffebønner, som maskiner ikke kan frasortere.

I den seneste fase af projektet har vi oprettet BioCuba Cafè, et projekt skabt af Lavazza Foundation, Grupo Agroforestal (GAF) og firmaet HEI (Heco en Italia) samt andre partnere med det formål at støtte producenter og entrepriser inden for kaffebranchen for at styrke markedet og den løbende innovation. Det fælles projekt skal arbejde på at bevare skove, hjælpe lokalsamfund med at opnå økologicertificeringer og være med til at forbedre kaffekvaliteten gennem kurser og uddannelse.

Vi arbejder for at skabe en bedre fremtid, hvor hver eneste kop kaffe bliver et symbol på indsatsen for at ændre og forbedre forholdene og velfærden i Cubas landbrugssamfund.

Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.