alt alt

Lavazza og kaffe- og klima-initiativet

Af Lavazza Team 2-3 minutter

Hvordan bekæmpelse af klimaforandringer positivt kan påvirke kaffedyrkningen.

Lavazza har truffet foranstaltninger for at imødekomme behovet for at reducere virkningen af klimaforandringer på kaffedyrkning. Af denne grund spiller Lavazza en aktiv rolle i kaffe og klima-initiativet (Coffee&Climate, C&C) som stiftende medlem siden 2010.

Kaffe og klima-initiativet (C&C) er en samarbejdsindsats, der involverer forskellige aktører i kaffeindustrien, såsom handlende, ristere, agronomer, undervisere og små kaffeproducenter, som samarbejder om at tackle påvirkningerne fra klimaforandringer på en måde, der ikke er motiveret af konkurrence.

Målene for C&C-initiativet er mangefacetterede. Disse mål omfatter forskning i klimaforandringernes indvirkning på kaffekvalitet og produktivitet, udvikling og forslag til klimasmarte landbrugsteknikker, som er enkle for små landmænd at implementere, samt at tilbyde støtte til små producenter i brugen af disse tilgange og deres anvendelse.

En bred vifte af klimasmarte landbrugsløsninger er blevet afprøvet og delt gennem C&C-initiativet. Disse løsninger omfatter et mangfoldigt sæt af teknikker, herunder vedtagelse af effektive kunstvandingsmetoder, de bedst egnede dækafgrøder til at opretholde optimal jordtemperatur, forslag til, hvordan man diversificerer landbrugspraksis i en specifik region, samt anbefalinger til hvilke skyggetræer, der skal bruges til at beskytte kaffeafgrøder. 

Derudover har C&C udviklet en platform, der indbefatter disse validerede løsninger og instruktionsressourcer til deres implementering. Denne platform er åben for alle og tilbydes på fire sprog (engelsk, portugisisk, spansk og vietnamesisk).

Fra 2010 til nu:

800 trænere uddannet i C&C-løsninger.

+90.000 små producenter har deltaget i træning.

4 involverede regioner: Mellemamerika, Brasilien, Tanzania, Vietnam.


Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.