Nyd en lækker bayersk kaffekage med al smagen og erfaringen fra Lavazza-kaffe.
Der findes mange lækre desserter med smag og duft af kaffe. Den her er virkelig lækker. Vi taler om en bayersk kaffekage, en frisk og blød dessert indhyllet i duften af kaffe, som også giver en meget dejlig og karakteristisk smag. I denne artikel ser vi, hvordan den laves bedst, så den bliver rigtig lækker!
Her er først de ingredienser, der skal bruges i opskriften på en bayersk kaffekage. Der skal ikke mange til, og de er nemme at få fat i!
Trods navnet menes den bayerske kaffekage at have sin oprindelse i Frankrig. Man plejede at få den i starten af 1700-tallet i Tyskland som en drik lavet af mælk, te og brændevin importeret af franske kokke, som arbejdede hos hoffet i Bayern. Et århundrede senere havde den bredt sig til Frankrig som den dessert, vi kender i dag, der egentlig er en variation af denne drik.
Du kan pynte din bayerske kaffekage på forskellige måder, for eksempel med lidt flødeskum, kanel, kaffebønner eller hakket, tørret frugt.
Espresso er utrolig god til denne opskrift. En intens og kraftig, godt afrundet blend med både Arabica-bønner fra Mellem- og Sydamerika og Robusta-bønner fra Asien eller Afrika er det rette valg, når man vil have en dessert med kraftig smag og aroma samt en skøn duft.
Denne skønne og nemme kage er fantastisk som dessert efter middagen, og dine gæster vil garanteret synes om den! En bayersk kaffekage er nem at lave og er en enkel og aromatisk dessert, som de fleste synes om, og som kaffe-elskere vil være vilde med!