Bayersk kaffekage Bayersk kaffekage

Sådan laver du en lækker bayersk kaffekage

Nyd en lækker bayersk kaffekage med al smagen og erfaringen fra Lavazza-kaffe.

Af Lavazza Team 2-3 minutter 

Der findes mange lækre desserter med smag og duft af kaffe. Den her er virkelig lækker. Vi taler om en bayersk kaffekage, en frisk og blød dessert indhyllet i duften af kaffe, som også giver en meget dejlig og karakteristisk smag. I denne artikel ser vi, hvordan den laves bedst, så den bliver rigtig lækker!

 

Ingredienser

Her er først de ingredienser, der skal bruges i opskriften på en bayersk kaffekage. Der skal ikke mange til, og de er nemme at få fat i!

  • 100 g espressokaffe
  • 4 æggeblommer
  • 150 g sødmælk
  • 175 g sukker
  • 300 g fløde
  • 25 ml Borghetti-kaffelikør
  •  5 g husblas

Sådan laver du en bayersk kaffekage

  •  Læg først husblassen i koldt vand, så den bliver blød.
  •  Derefter bringes mælk og kaffe i kog i en gryde, og sukker og æggeblommer piskes sammen i en anden beholder.
  •  Når blandingen af æggeblommer og sukker har fået en hvid farve, tilsættes blandingen af mælk og kaffe, og det hele røres rundt med en ske.
  • Så skal blandingen hældes i en gryde og simre, samtidig med at der røres rundt hele tiden – det hele er klart, når det bliver cremet.
  •  Når cremen er taget af varmen, skal husblassen smeltes deri.
  • Når det er gjort, dækkes cremen med husholdningsfilm. Lad det køle af, indtil det når stuetemperatur.
  • Så skal fløden piskes til flødeskum, tilsættes og blandes med bevægelser nedefra og op.
  •   Nu skal du blot gøre formene våde med koldt vand, og hælde blandingen i. Derefter skal de stå i køleskab i omkring seks timer.
  • Vend formene med bunden i vejret på en tallerken. Pynt, som du vil, og servér.

Den perfekte anretning

Trods navnet menes den bayerske kaffekage at have sin oprindelse i Frankrig. Man plejede at få den i starten af 1700-tallet i Tyskland som en drik lavet af mælk, te og brændevin importeret af franske kokke, som arbejdede hos hoffet i Bayern. Et århundrede senere havde den bredt sig til Frankrig som den dessert, vi kender i dag, der egentlig er en variation af denne drik.

Du kan pynte din bayerske kaffekage på forskellige måder, for eksempel med lidt flødeskum, kanel, kaffebønner eller hakket, tørret frugt.


Lavazza Bayersk kaffekage


Den ideelle kaffe til denne opskrift

Espresso er utrolig god til denne opskrift. En intens og kraftig, godt afrundet blend med både Arabica-bønner fra Mellem- og Sydamerika og Robusta-bønner fra Asien eller Afrika er det rette valg, når man vil have en dessert med kraftig smag og aroma samt en skøn duft.

Denne skønne og nemme kage er fantastisk som dessert efter middagen, og dine gæster vil garanteret synes om den! En bayersk kaffekage er nem at lave og er en enkel og aromatisk dessert, som de fleste synes om, og som kaffe-elskere vil være vilde med!

Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.