ALT ALT

SØD OG AROMATISK OPSKRIFT: CITRONKAGE MED KAFFE

Lær at lave den populære og lækre citronkage med en overraskende smag af kaffe.

Af Lavazza Team 2-3 minutter

Citronkage med kaffe er en lækker variant af den populære citronkage.

Den blev kreeret af en konditor i Sorrento og er nu en typisk napolitansk dessert. Den blev opfundet i 1978 af Carmine Marzuillo, en konditor fra Sorrento.

Denne version af citronkage med kaffe er duftende og delikat, cremet og har masser af sødme.

Til tilberedningen af denne lækre, nemme opskrift foreslår vi blends som Qualità Oro. Den mellemamerikanske blend, skabt af et udvalg af de bedste Arabica-bønner, med søde og frugtagtige, aromatiske noter.

INGREDIENSER

TIL KAGEBLANDINGEN:

250 g sigtet mel

135 g blødt smør

12 dl vand

TIL CREMEN:

50 g Qualità Oro-kaffebønner

8 æggeblommer

100 g sukker

50 g majsstivelse

12 dl mælk

TIL CITRONTOPPING:

4 citroner

150 g sukker

4 æggeblommer

50 g smør

1 vaniljestang

TIL SERVERING:

Citronverbana-blade

ANVISNINGER

LAV KAGEBLANDINGEN:

1.     Start med at blande mel og det bløde smør med håndkraft.

2.     Tilsæt vand lidt ad gangen, indtil der opnås en jævn blanding.

3.     Lav en kugle af kageblandingen, og læg den på køkkenbordet.

4.     Læg den i en rund form på omkring 30 cm i diameter eller en cupcake-form.

5.     Bag den ved 180 °C i 30-40 minutter, indtil den er gylden.

LAV CREMEN:

1.     Pisk æggeblommer med sukker i en skål i 4 minutter, indtil blandingen er lys.

2.     Tilføj majsstivelse.

3.     Hæld Qualità Oro-kaffebønnerne i et dørslag, sænk dem ned i en gryde med mælk og lad dem simre         i 5 minutter.

4.     Fjern bønnerne, hæld den varme mælk over blandingen og rør rundt.

5.     Kog hele blandingen i 3-4 minutter under omrøring. Sørg for,   at væsken ikke flyder over.        

LAV CITRONTOPPINGEN:

1.     Bland citronerne, skåret i stykker (både skræl og saft), med sukker,                smør, æggeblommer og vaniljestang, indtil blandingen har en jævn konsistens.

2.     Kog blandingen i en gryde i 10 minutter for at fjerne den bitre smag.

3.     Efter tilberedningen skal cremen filtreres med en chinois-si.

4.     Tilsæt sukker for at søde det hele.

5.     Lad blandingen køle af og hvile i køleskabet.

TIL SIDST

Dæk kagebunden med et jævnt lag kaffecreme og afslut med citrontopping. Pynt med limeskal og nogle verbena-blade. Nu er desserten klar til at blive nydt!

Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.