ALT ALT

Cremet, ikonisk, italiensk: sådan er en espresso

Lær, hvordan du laver en autentisk italiensk kaffe.

Af Lavazza Team 2-3 minutter

Espresso-kaffe er en af de mest elskede og ikoniske drikke, der findes. Og den repræsenterer italiensk kultur og italienske traditioner over hele verden.

Det er den type kaffe, som drikkes mest og er mest kendt i Italien. Smagen opnås ved at riste og male bønner af sorterne Coffea arabica og Coffea robusta.

Den stammer fra 1884, hvor Angelo Moriondo i Torino fik patent på espressobryggeren. Den blev opfundet for at opfylde kundernes efterspørgsel på hans restaurant i Torino, så han kunne lave kaffen på kortere tid end med de traditionelle metoder på det tidspunkt.

Men en af de vigtigste personer i historien om italiensk espresso er Pier Teresio Arduino. I 1905 indså han, at der var potentiale i at lave en kaffebrygger til barer, der var hurtigere til at lave kaffe på stedet og dermed gøre arbejdet nemmere for alle baristaer.

Symbolet på espressoen er cremaen, der genereres ved at vand ved højt tryk presses gennem en pude af malet og sammenpresset kaffe.

Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.