Lær af Lavazza, hvordan du laver en glutenfri version af en de mest populære kager til kaffen.
Glutenfri kaffekage er den glutenfri version af en af de mest populære og meget elskede amerikanske desserter, den klassiske kaffekage.
En kaffekage, med sinbløde tekstur der minder om en brioche, ledsages ofte af en kop kaffe eller te.
Den stammer fra 1700-tallet, da amerikanske kokke tilberedte kager med smag af kaffe, så drikken ikke gik til spilde.
Efter slutningen på 1. verdenskrig blev kaffekagen , takket være de moderne pasteuriseringsteknikker, dækket medsyrnet fløde.
Denne variant er lækker og kan spises af alle.
4 æg
60 ml vegetabilsk olie
100 ml kaffe
150 g flormelis
1 g salt
75 g kartoffelstivelse
30 g rismel
45 g majsstivelse
Skrællen af en halv citron
8 g gær
1 spiseske vaniljepulver
1. Tilbered kaffen og lad den køle lidt af. I denne opskrift skal den være lunken.
2. Del æggehvider og æggeblommer.
3. Bland kaffe med olie og citronskræl, og rør med et piskeris.
4. Si melet med bagepulver, sukker og vaniljeekstrakt for at sikre, at blandingen forbliver let og luftig.
5. Pisk æggehviderne i ca. 5 minutter, tilsæt en knivspids salt, og fortsæt indtil blandingen bliver lidt stiv.
6. Efter piskning af æggehviderne tilsættes de til dejen ved at røre fra bunden og op mod toppen for at forhindre klumper.
7. Tag cupcakeformene, smør dem og put omkring 100 g af dejen i hver form: nu er kagerne klar til at blive bagt.
Sæt dem i ovnen, og bag dem i 35 minutter ved 150 °C.