Lær, hvordan du laver en af de mest ikoniske og elskede desserter i verden.
Denne dessert kræver ingen introduktion.
Is er måske den mest elskede og ikoniske dessert i verden – kendt af alle mennesker på kloden.
Den stammer fra antikken, hvor man formentlig afkølede frugt, mælk, honning og andre madvarer for at bevare dem. Der findes faktisk også beskrivelser af frosne mælkeprodukter helt tilbage fra Tang-dynastiet (618-907).
Men is, som vi kender den i dag, blev opfundet af Bernardo Buontalenti, en berømt arkitekt, som arbejdede ved hoffet omkring Caterina dei Medici i 1600-tallet.
Lær at lave den lækre dessert med denne opskrift!
3 æg
150 g sukker
30 cl fløde
10 g (3 skefulde) Lavazza Prontissimo!
60 ml (4 kopper) espresso “ristretto”
1. Lav en kop espressokaffe, og opløs Lavazza Prontissimo! i den varme espresso.
2. Pisk den kolde fløde, indtil du opnår den ønskede konsistens, og sæt den i køleskabet. Fortsæt med de andre forberedelser.
3. Del æggeblommer og æggehvider.
4. Tilsæt 100 g sukker til æggeblommerne, og brug en elpisker til at lave en jævn mousse (pisk i ca. 3 minutter). Tilsæt blandingen til flødeskummet. Husk at røre langsomt.
5. Pisk æggehviderne stive sammen med 50 g af det resterende sukker.
6. Tilsæt det hele til moussen med æggeblommerne, og vend det rundt fra bunden og opad.
7. Når blandingen er jævn, tilsættes den kolde kaffe under langsom omrøring.
Hæld blandingen i en skål, dæk skålen til med film og sæt den i fryseren.