ALT ALT

CAPPUCCINO: CREMET, LÆKKER, IKONISK

Den bedste opskrift på en af verdens mest populære drikke, som kan laves med nogle enkelte trin.

Af Lavazza Team 2-3 minutter

Den er elsket verden over og en af de mest ikoniske drikke. Nogle kan ikke starte deres dag uden at drikke en cappuccino, andre vil helst have en om eftermiddagen eller aftenen.

Damer og herrer:  Cappuccinoen!   

Den har fået sit navn, fordi dens farve kan minde om den brune farve, som kapucinermunkenes kutter har. Den stammer fra en meget populær legende om en præst fra det italienske område Friuli, som for første gang besluttede at  korrigere kaffens stærke smag med lidt mælk. Senere i løbet af 1900-tallet, takket være introduktionen af de første espressomaskiner, begyndte drikken at ligne den, som vi kender i dag.

Når du skal lave denne ikoniske drik, foreslår vi at bruge en blend som for eksempel Intenso. En intenskraftig og afrundet espresso lavet af en kombination af Arabica-bønner fra Mellem- og Sydamerika og Robusta-bønner fra Asien og Afrika.

INGREDIENSER

TIL SMULDREKAGEN:

1 espresso

50 g smør

50 g mel

50 g sukker

20 g mandelmel

 

TIL CREMEN:

2 espressoer

250 mascarpone

4 æggeblommer

3 blade husblas

60 g sukker

 

TIL PEBERCREMEN:

200 g fløde

8 g stødt peber (eller vanilje eller kanel)

20 g sukker

Naturlig salt

 

DET SKAL DU BRUGE:

3-i-1 stavblender 

ANVISNINGER

TILBERED SMULDREKAGEN:

1.     Rør det bløde smør med sukker, mel, mandelmel og indholdet             af en Intenso espresso-kapsel, indtil blandingen er jævn og glat.

2.     Hæld det ud i en bradepande.

3.     Bag den ved 180 °C i 10-15 minutter,  indtil den er let gylden.

4.     Tag den ud af ovnen, lad den køle af og smuldr kagen.

TILBERED CREMEN:

1.    Brug en stavblender til at  piske æggeblommer med sukker, indtil blandingen er lysegul og         luftig.

2.     Opblød husblassen i koldt vand.

3.     Når den er blødgjort, skal den afdryppes og opløses i 2 Intenso-espressoer.

4.     Rør.

5.     Tilføj de piskede blommer til blandingen.

6.     Tilsæt mascarpone, og rør rundt i mindst 5-6 minutter, indtil ingredienserne er         blandet godt.

7.     Arranger blandingen på bunden af glassene (fyld op til 2/5).

8.     Sæt glassene i køleskabet i mindst 30 minutter.

TIL PEBERCREMEN:

1.     Pisk fløde og peber med et piskeris.

2.     Tilføj en knivspids naturligt salt og sukker.

TIL SIDST:

1.     Tag glassene med fyld ud af køleskabet, hæld pebercreme i glassene, så den fylder op         til 2/5 af glassene, og afslut med smuldrekage. Så er cappuccinoen klar.

Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.