Den bedste opskrift på en af verdens mest populære drikke, som kan laves med nogle enkelte trin.
Den er elsket verden over og en af de mest ikoniske drikke. Nogle kan ikke starte deres dag uden at drikke en cappuccino, andre vil helst have en om eftermiddagen eller aftenen.
Damer og herrer: Cappuccinoen!
Den har fået sit navn, fordi dens farve kan minde om den brune farve, som kapucinermunkenes kutter har. Den stammer fra en meget populær legende om en præst fra det italienske område Friuli, som for første gang besluttede at korrigere kaffens stærke smag med lidt mælk. Senere i løbet af 1900-tallet, takket være introduktionen af de første espressomaskiner, begyndte drikken at ligne den, som vi kender i dag.
Når du skal lave denne ikoniske drik, foreslår vi at bruge en blend som for eksempel Intenso. En intens, kraftig og afrundet espresso lavet af en kombination af Arabica-bønner fra Mellem- og Sydamerika og Robusta-bønner fra Asien og Afrika.
TIL SMULDREKAGEN:
1 espresso
50 g smør
50 g mel
50 g sukker
20 g mandelmel
TIL CREMEN:
2 espressoer
250 mascarpone
4 æggeblommer
3 blade husblas
60 g sukker
TIL PEBERCREMEN:
200 g fløde
8 g stødt peber (eller vanilje eller kanel)
20 g sukker
Naturlig salt
DET SKAL DU BRUGE:
3-i-1 stavblender
1. Rør det bløde smør med sukker, mel, mandelmel og indholdet af en Intenso espresso-kapsel, indtil blandingen er jævn og glat.
2. Hæld det ud i en bradepande.
3. Bag den ved 180 °C i 10-15 minutter, indtil den er let gylden.
4. Tag den ud af ovnen, lad den køle af og smuldr kagen.
1. Brug en stavblender til at piske æggeblommer med sukker, indtil blandingen er lysegul og luftig.
2. Opblød husblassen i koldt vand.
3. Når den er blødgjort, skal den afdryppes og opløses i 2 Intenso-espressoer.
4. Rør.
5. Tilføj de piskede blommer til blandingen.
6. Tilsæt mascarpone, og rør rundt i mindst 5-6 minutter, indtil ingredienserne er blandet godt.
7. Arranger blandingen på bunden af glassene (fyld op til 2/5).
8. Sæt glassene i køleskabet i mindst 30 minutter.
1. Pisk fløde og peber med et piskeris.
2. Tilføj en knivspids naturligt salt og sukker.
1. Tag glassene med fyld ud af køleskabet, hæld pebercreme i glassene, så den fylder op til 2/5 af glassene, og afslut med smuldrekage. Så er cappuccinoen klar.