ALT ALT

AL FRISKHEDEN VED KAFFESORBET

Opskriften på en lækker sorbet med kaffesmag. nyd Lavazzas opskrifter med dine nære og kære.

Af Lavazza Team 2-3 minutter

Kaffesorbet er en af de mest elskede varianter af den kendte og populære italienske dessert, den klassiske sorbet.

Denne kolde dessert regnes for at være forgængeren til is med frugtsmag.

Den er frisk og velsmagende, en perfekt dessert til enhver lejlighed.

Den stammer fra antikken, da kejser Nero bragte is fra Appenninerne til Rom. På Sicilien lærte araberne at bruge sneen fra Etna blandet med havsalt til at holde temperaturen på sorbeten nede, mens den blev lavet.

Opfindelsen af sorbet kan spores tilbage til en fisker fra Aci Trezza på Sicilien, som fandt på at lave en prototype af is med en blanding af havsalt og sne.

Til denne lækre dessert foreslår vi, at man bruger Delizioso. En umiskendelig espresso af Arabica-bønner fra Brasilien, Asien og Mellem- og Sydamerika med bløde og søde aromatiske noter. 

INGREDIENSER

330 ml vand

180 g espresso (6 ristretto-espressoer)

120 g sukker

150 g fløde

6 teskefulde espresso og 13 teskefulde amaretto 

ANVISNINGER

1.     Lav en espresso.

2.     Smelt sukkeret i espressoen, og tilsæt vand. Bland det godt.

3.    Tilføj derefter fløden, og rør det hele sammen.

4.     Hæld blandingen i en plastikbeholder, og sæt den i fryseren i 4-5 timer. (Jo         større mængden er, desto længere skal den være i fryseren).

5.    Når blandingen er kold, brækkes den i mindre stykker på størrelse med en terning

TIL SIDST:

Tilsæt espresso og amaretto, og blend hele blandingen med en stavblender. Kaffesorbeten er klar til servering!

Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.