Lavazza vil gerne give dig hemmelighederne bag at lave denne forfriskende og velsmagende koldbryggede kaffe.
Koldbrygget kaffe er rig på aroma og kan gemmes mere end en dag.
Apparatet brugt til denne opskrift kaldes en Toddy, og den bruger et system med kold brygning, som kræver mindst 7 eller 8 timers tilberedning. Den består af tre dele: en glasskål øverst til vand, i midten en beholder til malet kaffe og nederst en kande, hvor den færdige drik ender.
Kaffen blandes med vand én dråbe ad gangen, med en nedsivning på cirka 8 dråber hvert 10. sekund.
Dråberne passerer gennem kaffepulveret, opfanger kaffens karakteristika og kommer ud farvede og rige på aromaer og stoffer. Fordelen ved denne drik er dens holdbarhed, som gør, at man kan lave større mængder. Faktisk kan kaffe, som er koldbrygget, holde i op til 2-3 dage i køleskabet.
Selvom det var amerikanerne, der gjorde koldbrygget kaffe berømt i kaffeverdenen, nød japanerne allerede denne drik helt tilbage i 1600-tallet.
I den periode begyndte hollandske handelsfolk at introducere den i resten af verden. Det er derfor den i dag kaldes hollandsk kaffe eller Kyoto-kaffe.
Ligesom alle andre stjerner har koldbrygget kaffe også sine helt egne hemmeligheder.