En hurtig og nem opskrift fra Lavazzas mestre. Perfekt på alle tidspunkter af dagen.
Kræmmerhuse med kaffe og chokolade er en lækker variation af den ikoniske isvaffel, som fås overalt i verden.
Isvaflen lavet af vafler eller kiks blev opfundet i 1903 af Italo Marchioni, en italiener fra Cadore, som tog patent på den i Washington D.C.
Her vil vi præsentere dig for denne superlækre variant, som er nem at lave. Kan du forestille dig noget mere lækkert til dessert?
TIL KRÆMMERHUSET
200 g smeltet chokolade
10 g kaffepulver
TIL CITRONMOUSSE
7 g sukker
2 g citronskræl
20 g citronsaft
50 g italiensk marengs
70 g 35 % fløde, halvpisket
2 g husblas
TIL ORANGESKUMMET
7 g sukker
2 g appelsinskræl
20 g appelsinsaft
50 g italiensk marengs
70 g 35 % fløde, halvpisket
2 g husblas
TIL KAFFESKUMMET
80 g æggeblommer
220 g 35 % fløde
60 g sukker
50 g ristrettokaffe
60 g majsstivelse
40 g vand
8 g rom
SÅDAN LAVES KRÆMMERHUSET
1. Bland den malede kaffe med tempereret chokolade.
2. Hæld blandingen i kræmmerhusene.
3. Vent nogle sekunder. Vend dem rundt for at fordele den overskydende chokolade.
LAV CITRONMOUSSE
1. Bland sukker med citron- og appelsinskræl, og tilsæt juicen.
2. Bland det i marengsen, og tilsæt en del af blandingen i den blødgjorte husblas.
3. Dæk til, og bland med den halvpiskede fløde.
1. Fyld moussen i kræmmerhusene.
2. Pynt med kaffebønner, og nyd.