ALT alt

Hemmeligheden bag en napolitansk kaffebrygger

Få en af de bedste opskrifter på kaffe: Lær at lave en perfekt kaffe efter traditionen i Napoli.

Af Lavazza Team 2-3 minutter

Kaffe er, især for italienere, et ritual. Og det at lave den er en kunst!

Ud over den mere kendte metode med mokkakanden har vi også den ikoniske napolitanske kaffebrygger.

Den napolitanske kaffebrygger, cuccumella på den lokale dialekt, er en kaffebrygger, som i modsætning til mokkakanden ikke bruger tryk genereret af dampen til at presse vandet gennem kaffen, men kun bruger tyngdekraften.

Den blev opfundet i Frankrig i 1819 af pariseren Morize i Paris. Den blev populær i mange italienske hjem og blev symbol på kulturen og traditionerne fra Napoli.

Ordet cuccumella, som bruges i Napoli, er en afledning af cuccuma, en vase af kobber eller terracottavase, som stammer fra latin.

HVAD BESTÅR EN CUCCUMELLA AF?

• En hul beholder: Med glat overflade og plads til den formalede kaffe i.

• En perforeret beholder: Med håndtag og et lille hul, så luft kan slippe ud, og så man ved, hvornår vandet koger. Når den er fyldt med vand, placeres den hule beholder heri.

• Et kaffefilter: Til formalet kaffe. Filteret skal skrues på beholderne.

Kaffebrygger: Udstyret med håndtag og tud til at hælde kaffen af. Her samles kaffen, når den er klar.

• Et låg: Det sættes på kaffebryggeren, når det er skruet af de andre beholdere.

Mystisk og overdådig som en alkymists formel: Det at brygge kaffe i en napolitansk kaffebrygger kræver fokus på detaljerne. Her er alt, hvad du skal vide for at kunne nyde “na tazzulella” og en perfekt kop kaffe!

Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.