Lær, hvordan man laver en af verdens mest populære desserter med en smag af kaffe.
Kaffe-cheesecake er en af de mest populære og elskede varianter af den klassiske amerikanske cheesecake.
En kaffe-cheesecake er fuld af kaffesmag, rig på sødme og utroligt cremet. Hvad mere kan ønske sig af en dessert?
Man mener, at den første cheesecake blev skabt på den græske ø Samos. Den gang blev den brugt til at give energi til atleterne ved de første olympiske lege i år 776 f.Kr. Den er også ofte blevet brugt som hoveddessert til bryllupper, nu kendt som bryllupskage.
Til tilberedningen af denne lækre, nemme opskrift foreslår vi blends som Qualità Oro. En umiskendelig mellemamerikansk blend fremstillet af et udvalg af de bedste Arabica-bønner med søde og frugtige noter.
100 ml kaffe
250 g mascarpone
250 g flødeost
100 g flormelis
15 g husblas
250 g tørre kiks
40 g sukker
150 g smør
5 g kaffepulver
200 g akaciehonning
100 ml vand
1. Smuldr kiksene i en skål, og saml dem med sukker og kaffepulver.
2. Smelt smørret helt.
3. Hæld det smeltede smør over i blandingen, og bland det hele sammen, indtil en jævn konsistens er opnået.
1. I en skål blandes mascarpone, flødeost og flormelis.
2. Opblød husblasarkene i koldt vand, og smelt dem i den varme kaffe.
3. Tilsæt kaffen i cremen, og rør, indtil en glat og jævn konsistens er opnået.
1. Læg et lag kiksedej på ca. en halv centimers tykkelse i bunden af en én-portionsform, og lad den køle af i køleskabet i 30 minutter.
2. Hæld kaffecremen oven på kiksebunden, op til ca. en centimeter fra kanten.
3. Sæt den i køleskabet i 30 minutter.
4. Hæld et lag husblas på ca. en halv centimeters tykkelse over kagen, og lad den stå i køleskab i 6 timer.
5. Saml den på et serveringsfad, og pynt med honning-gelé og kaffepulver.