ALT alt

Opskrift på kaffe-granita med ricottacreme

Lær, hvordan du laver en nem, let dessert, der også gør det ud for en kop kaffe efter middagen.

Af Lavazza Team 2-3 minutter

Det skønne ved denne dessert? Du behøver ikke at rejse til Sicilien for at nyde den autentiske smag.

En af vores bedste opskrifter med granita er kaffe-granita med ricottacreme. En granita er den perfekte basisdrik til at skabe originale opskrifter med forskellige ingredienser, inklusive kaffe.

Til denne dejlige opskrift foreslår vi, at du bruger 100 % Arabica-kaffe, for eksempel Cereja Passita, en kraftig blend fra Cerrado plateauet, med aromatiske noter af honning og chokolade.

Denne dejligt kolde granita er meget nem at lave! Prøv den!

             

UDSTYRET

Mokkakande
Skål
Piskeris
Ovn

INGREDIENSER

50 cl kaffe
100 g sukker
5 cl vand
1/2 stang vanilje
125 g ricotta af komælk
30 g flormelis
4 skiver brioche

ANVISNINGER


TIL GRANITAEN

1. Lav kaffen i mokkakanden.

2. Put sukker og den halve stang vanilje i en gryde, og bring det i kog.

3. Hæld det hele i en skål, og stil skålen i fryseren.

4. Rør rundt med en gaffel hver halve time, indtil blandingen er frossen.

TIL RICOTTACREMEN OG BRIOCHEVAFLERNE

1. Rør ricotta og flormelis med piskeriset, indtil en jævn creme opstår. Stil cremen på køl.

2. Rist briochen i ovnen i 5 minutter ved 180 °C.

Til sidst serveres granitaen i et glas og pyntes med en skefuld sød ricotta og en briochevaffel.

Hvis du er i Italien om sommeren, især Syditalien, må du endelig prøve den berømte granita. En forfriskende, lækker og sød sag. En meget skøn drik, især når det er varmt.

Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.