genanvend kaffegrums genanvend kaffegrums

Sådan kan kaffegrums genanvendes

Af Lavazza Team 2-3 minutter

Er du blandt de to milliarder mennesker, der dag efter dag elsker at brygge og indtage deres kaffe om morgenen?  Lad ikke kaffegrumset gå til spilde, efter tilberedning af kaffen! Det kan få et nyt formål, hvis du kender de rigtige metoder. Hvad skal man gøre med brugt kaffegrums ? Det kan gavne på mange forskellige måder, hvilket du vil finde ud af, når du læser denne artikel, som indeholder flere forslag til, hvordan du kan bruge det.

Ligesom du hver morgen, lige efter du er vågnet, brygger en kop kaffe, som giver dig mulighed for at smage dens overvældende aroma. Men når du først har nydt denne hverdagsfornøjelse, slår det dig: hvad skal jeg gøre med kaffegrumset? Om et øjeblik finder du ud af, at skraldespanden ikke er den eneste mulighed!

Som kompost

Hvordan skiller du dig af med kaffegrums? Da det er rigt på nitrogen, er brugt kaffegrums – når det bruges rigtigt – en rigtig god kilde til næringsstoffer til jorden. Først og fremmest bør det nævnes, at det er forkert at bruge det direkte på dine planter. Du bør lade kaffegrumset nedbryde , før du drysser det ud i din  have, da dets sammensætning skal nedbrydes, før planterne kan optage de nødvendige næringsstoffer, det rummer. Der er en anden grund til, at du skal gøre det på den måde: Planterødderne kan blive beskadiget af den varme, der produceres under nedbrydningsprocessen, og derfor er det vigtigt ikke at bruge kaffegrums med det samme.

Hong Kong Organic Waste Recycling Centre modtager jævnligt kaffegrums og smelter det med andre former for madaffald for at opnå en blanding, der løber gennem en komposteringstunnel, hvilket letter nedbrydningsprocessen. Efter at denne bunke er omrørt korrekt og gjort jævn, luftes den godt og grundigt, hvorefter den endelig klar til at blive blandet med jorden.

Desuden har nogle insekter  – såsom myrer og snegle – en tendens til at blive irriteret over lugten af kaffe og vil holde sig væk fra dine planter. Dette skaber også flere fordele for kompostbunken. Det er i øvrigt bedre ikke at overdosere kaffegrumset! For meget nitrogen vil ødelægge balancen og være skadelig for visse plantearter.

En plantepotte

Desuden forbedrer kaffegrums, stadig med hensyn til dyrkning, jordens muldlag og struktur. Derfor er det langt bedre at lave plantekrukker fremstillet af 100% naturlige materialer, i stedet for at dyrke planter i unaturlige miljøer. Formen på disse plantepotter opnås ved under varme at presse ingredienserne i en form. Disse materialer er naturligt granulerede og ret svære at forme, selvom det er muligt at overvinde deres modstand ved at finde deres optimale proportioner og varmetemperatur, og udsætte dem for pres efter flere forsøg. Takket være denne proces ser slutprodukterne ud som teksturerede sten med et fint, behageligt udseende.

Et naturlig rengøringsmiddel til skrubning

Når du blander naturlige ingredienser såsom en lille smule salt og almindelig sæbe med dit brugte kaffegrums, kan du bruge den opnåede flydende opløsning til at rense din vaskdit borddit køkkengrej og din grillmed. Imidlertid skal du være forsigtig med ikke at bruge blandingen på porøse materialer, da det kan forårsage brune pletter på dem. Kaffegrums er mere slibende end bagepulver, og perfekt til at polere gryder og pander.

Neutralisering af lugte

En anden nyttig måde at genbruge kaffegrums på, er at bruge det som en enestående og naturlig lugtfjerner for at slippe af med lugte i dit hjem. Det anbefales, at du placerer det i køleskabet eller i fryseren for at bekæmpe og neutralisere ubehagelig stank. Derudover kan du også bruge det til at få hvidløgs- og løglugt af hænderne.

For at gøre brug af det på den måde, skal du tørre kaffegrumset på forhånd, placere det i brugte kapsler i nærheden af et vindue eller hvor der er godt ventileret. Når begge er tørre, kan du placere dem hvor som helst i køleskabet eller inde i skabe eller f.eks. skoskabe. Ved at følge disse enkle instruktioner vil dit hjem eller kontor dufte friskt , mens du genbruger dine brugte kapsler og giver dem et nyt liv.


Kaffefordele for huden

Vi kan betragte naturen som en inspirerende muse, der lader os opdage dens vidundere, og der er derfor blevet afholdt adskillige lokale workshops for at gøre folk interesserede i fordelene ved at være bæredygtig og samtidig udnytte kaffegrums og andet madspild. Kaffegrums’ bemærkelsesværdige potentialer er velkendte og er blevet undersøgt for at opnå en naturlig håndlavet sæbe , der kan omdannes til et middel, der kan bruges til at skrubbe kroppen med, da dets sandlignende tekstur giver en fantastisk eksfoliering , i og med at grumset er perfekt til blidt at fjerne døde hudceller og øge blodcirkulationen. Det er blot endnu en praktisk måde at gøre kaffegrums nyttigt på sammen med bæredygtige vaner, som kan påvirke vores dagligdag.

Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.