Har du nogensinde tænkt over, at tagliatelle kan være en lækker dessert? Lær at lave den med denne innovative opskrift
Tagliatelle med kaffe er en sød version af en af de mest populære retter i verden: tagliatelle.
Den spises oftest med kødsauce, men kan varieres på mange måder. Kan du forestille dig en mere original dessert?
Pasta med æg typisk for regionen Emilia Romagna og meget brugt i det traditionelle køkken i Central- og Norditalien. Navnet stammer fra det italienske verbum "tagliare", fordi pastastrimlerne laves ved at rullen dejen ud til et tyndt lag, der skæres i strimler.
Historien om tagliatelle går mange år tilbage, og oprindelsen er svær at spore, fordi den hænger meget sammen med de andre typer af pasta. Men i antikkens Rom var der allerede en populær ret, som blev kaldt "legane" og er nævnt af Horace.
Til denne originale opskrift anbefaler vi en blend som Qualità Rossa: en afbalanceret og kraftig espresso skabt med blandingen af naturlige brasilianske Arabica-bønner og Robusta-bønner.
Det at nyde en god kop kaffe har altid været noget helt specielt for italienske familier.
TIL PASTAEN
340 g mel type 00
5 æg
10 g kaffepulver
TIL SAUCEN
250 g gedeost
10 cl mælk
100 g fløde
75 g hasselnødder
100 g smør til sautering af pasta
5 g kaffepulver
LAV TAGLIATELLE
1. Sigt melet med kaffepulveret.
2. Lav en fordybning i de tørre ingredienser, og hæld de 5 æg i.
3. Ælt i 5 minutter, indtil der opnås en tyk, jævn dej.
4. Dæk dejen med film, og lad den stå i en time.
5. Rul dejen ud på et skærebræt af træ, og lav tagliatelle med pastamaskinen.
6. Bræk gedeosten i små stykker, og hæld dem op i en gryde sammen med mælk og fløde.
7. Smag til med salt og peber, og bland ingredienserne, indtil der opstår en tyk, fløjlsblød creme.
8. Kog tagliatellen.
Sauter med smør og hakkede hasselnødder.