formalet kaffe formalet kaffe

Sådan opbevares formalet kaffe: Hvorfor det er vigtigt at gøre det på den rette måde samt alle vores tips

2-3 minutter

Da frisk kaffe kommer fra nymalet kaffe og espressobønner , er det vigtigt for kaffekendere at kende den bedste måde at opbevare formalet kaffe på, så den bevarer sin friskhed så længe som muligt. For mange af os er der ikke tid til at male bønner hver dag, især ikke, når det er en hektisk morgen. Derfor er formalet kaffe en bekvem løsning, der giver os mulighed for at få vores kop på få minutter. Når den opbevares korrekt, vil den smage næsten lige så godt som frisk kaffe. Vi vil i de følgende afsnit beskrive de bedste metoder til opbevaring af formalet kaffe.

Den rigtige måde at opbevare kaffe på

Opbevaring af formalet espressokaffe bør ske under følgende særlige forhold, der kan bidrage til at bevare dens liv og smag. Da formalet kaffe er meget letfordærveligt, er dens smag kun optimal i et par minutter efter formalingen, og jo længere tid der går, jo mere mister den resten af aromaerne, hvilket i høj grad ødelægger det fantastiske ritual, da duften uden tvivl er en gennemgående del af smagsoplevelsen.

I Cafeterier og kaffekæder er hele processen med at servere kaffe ekstremt hurtigt, og derfor er det ikke et problem for dem. Det er dog ret interessant at bemærke, at på trods af, at mange mennesker har brugt formalet kaffe i så lang tid, er der ingen metode, der kan anses for at være den universelt bedste til opbevaring. Alligevel er der mange, der slet ikke bemærker det, og sandsynligvis har vænnet sig til den manglende smag, der stammer fra en forkert opbevaring af deres kaffe. Derfor er den rigtige måde at holde formalet kaffe og hele bønner friske på, at opbevare dem på en hylde i et spisekammer væk fra lys, varme og fugt, samt i en uigennemsigtig og lufttæt beholder – eller endnu bedre i en vakuumforseglet beholder, som er let at finde i butikkerne.

Kan du nedfryse formalet kaffe?

Frosset formalet kaffe kan holde sig frisk i op til to år, men kun hvis den er blevet korrekt vakuumforseglet. Ellers vil den ikke holde sig i mere end seks måneder. Når du opbevarer din vakuumforseglede kaffe i et spisekammer, kan den holde sig frisk i højst fem til seks måneder.

Kan du nedfryse formalet kaffe? Du bør nedfryse kaffe, når du ikke skal bruge det i en længere periode på en måned eller derover. Hvis du fryser den kaffe, du bruger hver dag, vil der dannes fugt i pakken på grund af den temperaturudsvingene, hvilket markant påvirker smagen af din morgenkaffe. Når du har lyst til at drikke den kaffe, du tidligere har vakuumforseglet og frosset ned, skal du blot åbne posen og tage så meget kaffe ud af den, som du skal bruge på ca. en uge. Derefter skal du forsegle posen igen, lige før du sætter den tilbage i fryseren.

Kaffe i køleskabet er ikke en god idé, da vandmolekyler ved køleskabstemperaturer kondenserer i luften i beholderen og trænger ind i kaffen, hvilket påvirker dens smag.

Når du vælger din beholder, bør du desuden undgå reaktive metaller, og i stedet gå efter glas- eller keramikbeholdere.

malet kaffe

De bedste tips til opbevaring af kaffe

For i store træk at opsummere: Her er de tips, du skal følge for at opbevare din formalede kaffe på den bedste måde, så du bevarer dens smag og aroma:

  1. Undgå køleskabet for at kaffepulveret ikke kommer i kontakt med fugt.
  2. Tjek holdbarheds- og ristedatoerne på emballagen, og hav som mål at indtage det hele i løbet af 2-6 måneder efter ristningen;
  3. Hvis du regner med, at der går lang tid, før du drikker kaffen, skal du vakuumforsegle og fryse formalingen for at hjælpe dine portioner med at holde til langtidsopbevaring;
  4. Forsegl formalingen i en lufttæt beholder eller en vakuumforseglet emballage;
  5. Opbevar dit kaffepulver på et tørt sted ved stuetemperatur, og undgå fugt;
  6. Indtag dit kaffepulver inden for en måned.
  7. Vent med at male, indtil kort før, du drikker din kaffe.

Da det er bedst for kaffeelskere at kunne opbevare deres kaffepulver på den bedste måde for at den kan holde sig frisk i så lang tid som muligt, anbefales det på det kraftigste at følge vores råd om, hvordan man opbevarer formalet kaffe, så du kan gøre din hverdagskop så lækker, som den skal være!


Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.