Lær, hvordan man laver en ren og aromatisk kop filterkaffe med den autentiske V60-metode.
Det er ikke en American: Denne filterkaffe er en mere fortyndet drik, med mindre fylde end en espresso, men alligevel anderledes end den populære “store kop kaffe” fra USA.
Navnet V60 stammer fra den 60-graders vinkel og koniske form, som dens dryptud har. Hvis den bruges korrekt, kan den give en meget ren kop kaffe og fremhæve aromaerne i din foretrukne blend.
Denne metode stammer fra 1908, da Melitta Bentz, en tysk hjemmegående husmor fra Dresden, første gang lavede kaffe med et stykke papir som filter. Men lige præcis denne metode er inspireret af den japanske metode til at lave te.
· Brug en blend af malet kaffe til filter
· Sæt et kaffefilter i tragten, eller V60’eren, og fugt det godt med varmt vand for at opvarme både tragt og kande , så al duft af papir fjernes fra filtret.
· Læg den ønskede mængde kaffe i tragten, og begynd at hælde vand i.
· Forsæt med at hælde, indtil du har det ønskede bryggeforhold (forholdet mellem vand og malet kaffe). I cirka 30 sekunder til en udtrækning på 2-3 minutter.