Samarbejdet med Red BarnetLavazza har samarbejdet med Red Barnet i mere end 15 år. Gennem donationer på i alt 3 millioner euro har Lavazza dels støttet projekter i Indien, på Elfenbenskysten og i Myanmar, dels assisteret i kriseinterventioner i Emilia Romagna og Nepal. I løbet af disse år har virksomheden samarbejdet med Red Barnet i to vigtige projekter.Kampen imod fejl- og underernæring via 1.000 dage-tilgangen
Lavazza og Red Barnet samarbejdede om et initiativ, som havde til formål at bekæmpe børnedødeligheden i Kolkata gennem forebyggelse og behandling af fejl- og underernæring. Hovedfokus var på de første 1.000 dage af børnenes liv, som er et afgørende tidsrum, hvor centrale funktioner, samt motoriske og kognitive evner, udvikles. Projektet muliggjorde involvering af:
 • 14.173

  mindreårige

 • 60

  lærere

 • 5.719

  gravide eller ammende kvinder

 • 388

  sundhedspersonale

Tilbud om nye muligheder for teenagere fra slumkvarterer
I Kolkata bor mange teenagere i slumkvarterer, der er usunde, urbane distrikter, hvor de mest basale sanitære forhold og faciliteter mangler. Lavazza og Red Barnet har engageret sig i at skabe muligheder for de mest marginaliserede unge fra dårlige områder for at redde dem fra et liv med misbrug og udnyttelse. Målet er at introducere dem til erhvervslivet på en bæredygtig måde. Projektet har givet os mulighed for at nå ud til over 101 udsatte unge og tilbyde 240 timers uddannelse og efterfølgende støtte til jobsøgning.
I 2016 uddybede Lavazza og Red Barnet samarbejdet endnu mere gennem det fælles arbejde omkring principperne for børns rettigheder og trivsel. Disse retningslinjer støtter virksomheder i deres indsats for at respektere og fremme børns rettigheder.

Lavazza har besluttet at gå et skridt videre end blot den typiske relation mellem NPO’ere og donorer ved at samarbejde med Red Barnet for at skabe et fælles, kontinuerligt engagement, der kan føre til udvikling af et langsigtet, socialt bæredygtighedsprojekt, herunder implementering af best practice for bæredygtighed i virksomheden.

FORTSÆT TIL RED BARNETS WEBSTED