ALT ALT

Beyond Walls: Debut for Saype i Italien

Kunstværket, som er et symbol på den største menneskekæde på planeten

Af Lavazza Team 3 minutter

“Kun hånd i hånd vil vi være i stand til at overkomme de største udfordringer i vores tid”. 

Sådan beskrev den fransk-schweiziske kunster og maler Saype kunstprojektet Beyond Walls, som kom til Torino den 1. oktober 2020. Et projekt støttet af Lavazza Group, i samarbejde med byen Torino og dets kongelige museer.

I de fortryllende omgivelser ved Palatinerporten i Den Arkæologiske Park skabte Saype dette kunstværk, der dækker over 6.000 kvadratmeter. Det enorme maleri er en hyldest til solidaritet, robusthed og respekt for miljøet, som billedligt talt forbinder byen Torino med resten af verden.

Projektet Beyond Walls begyndte i juni 2019 med det mål at skabe den største menneskekæde på planeten. Med græsset som lærred malede Saype hænder, der snoede sig om og greb hinanden. Denne enkle gestus symboliserer, hvordan vi mennesker kan nå på tværs af de mure, som står foran os, de mure som adskiller os, eller snarere lukker os inde med mentale eller geografiske grænser.

“For Lavazza er kunst et universelt sprog, som kan skabe opmærksomhed, inspirere og bringe folk sammen. Samarbejdet med Saype begyndte i 2018 takket være Lavazza-kalenderen … “Beyond Walls”-projektet af Saype repræsenterer endnu et skridt i vores arbejde mod bæredygtighed både for miljøet og for samfundet … Saype er en ny, ung avantgarde-kunstner, der med sin unikke tilgang og kunstneriske evner kan fortolke konceptet om en ny menneskehed,sagde Francesca Lavazza fra bestyrelsen for Lavazza Group.

Beyond Walls er et tidsbegrænset kunstværk. Teknikken med at male på græs er opfundet af Saype og benytter udelukkende biologisk nedbrydelige farver, som reducerer den miljømæssige påvirkning til et minimum, hvor den falmer over tid, efterhånden som græsset vokser ud.

Projektet Beyond Walls i Torino viser også Saypes første soloshow i Italien, som blev udstillet på Galleria Sabauda på kongeslottet i Torino og kunne ses indtil den 13. april 2021.

FRA TORINO TIL RESTEN AF VERDEN

Efter Beyond Walls’ udstilling i blandt andet Paris, Berlin, ved Monument to National Heroes i Ouagadougou i Burkina Faso og i Torino er den fortsat med det mål at bringe over tyve byer rundt om i verden sammen. Og dermed blev der skabt en kæmpe menneskekæde. Efter at have udstillet i Istanbul valgte Saype faktisk at vende tilbage til Afrika, til Cape Town, endnu en gang for at udbrede sit budskab til alle fem kontinenter.

Saype er helt klart en pioner inden for kunst og sammen med sit team af venner fra barndommen, som rejser med ham rundt i verden og skaber kunst, ønsker han at sprede et universelt budskab om håb med sine positive kunstværker.

Saype siger tydeligt: Kun sammen kan vi overkomme de største udfordringer i vores tid.

Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.