Den internationale kaffedag Den internationale kaffedag

Den internationale kaffedag – hvad du bør vide

Af Lavazza Team 2-3 minutter

Man bør betragte kaffe som mere end blot en drik. For mange mennesker er det mere en passion med sin egen brede subkultur. Den Internationale kaffedag skal ses i dette perspektiv, da den er en perfekt lejlighed til at få lidt mere at vide om kaffe, mens vi fejrer magien ved kaffe!

Hvad er Den internationale kaffedag?

Den internationale kaffedag er en  fejring af kaffesektorens kvalitet, passion og kendetegn. Samtidig er det en fantastisk mulighed for kaffeentusiaster for at dele deres kærlighed til denne drik og støtte de millioner af mennesker og virksomheder, som er en del af kaffens produktionskæde.

Den internationale kaffedag 2021 blev fejret af 77 medlemsstater, som deltog i Den internationale kaffeorganisation (International Coffee Organization/ICO) sammen med forskellige kaffesammenslutninger og ikke mindst kaffeelskere verden over.

Folk drikker kaffe, lige meget hvilket humør de er i. Der bliver hver dag drukket mere end 2,25 milliarder kopper kaffe i hele verden. Således har man skabt Den internationale kaffedag for at udbrede kaffe. Da denne dag afholdtes sidste år, var det valgte tema at støtte og anerkende det hårde arbejde, der udføres af millioner af bønder, som befinder sig i starten af de processer, der giver os de fantastiske drikke, vi indtager hver dag.

Hvornår finder fejringen sted?

Det var  International Coffee Organization/ICO , afholdt i 2014, som lancerede den første internationale kaffedag, fejret i Milano – som del af Expo Milano 2015 – den 1. oktober 2015.

Selvom flere kilder siger, at denne begivenheds oprindelse er ukendt, har der været mange tidligere begivenheder, der regnes for at være tilknyttet den aktuelle fejring. I løbet af 1983 planlagde All Japan Coffee Association en kafferelateret begivenhed den 1. oktober, mens den nationale kaffedag i USA blev afholdt officielt for første gang i 2005. Den 3. oktober 2009 afholdt Southern Food and Beverage Museum i New Orleans, Louisiana, for første gang en international kaffedag for at annoncere den første New Orleans Coffee Festival og reklamere for den. I Mongoliet finder en begivenhed sted den 3. januar, og siden 2006 har Indonesien fejret kaffebønner den 17. august.

Som tidligere nævnt fejrede Milano Expo 2015 den første internationale kaffedag med flere initiativer, herunder en fotoudstilling af den brasilianske fotojournalist Sebastio Salgado, der viser folk, som er ansat i kaffeproduktionen. Der var flere andre begivenheder, som fejrede Expos kaffedag såsom debatter, shows og udstillinger, hvor deltagerne var både insidere og eksperter.

Hvad du kan gøre på Den internationale kaffedag

Hvor kaffe kan være en daglig fornøjelse, bør oplevelsen med at nyde din kop på Den internationale kaffedag være særligt enestående, da dens tilbagevenden også sker for at glæde kaffeelskere, både dem, der drikker det jævnligt og aficionados. Lad os se på et par ideer og indsigter, som kan være nyttige i forbindelse med fejringen af denne særlige dag.

Den første kunne blot være at nyde en god kop kaffe , uanset hvor du er, på et af de utallige steder, hvor dette er muligt. Derudover kunne dette vise sig at blive en lejlighed til at få mere at vide om din foretrukne drik, takket være hjælp fra venligt personale, der deler din passion for kaffe.

En anden god måde, at fejre Den internationale kaffedag på kunne være at prøve en kaffe, som er tilberedt på en anden måde end den, du normalt drikker til daglig, fordi det altid er fortryllende og sjovt at prøve noget nyt! Hvad med at eksperimentere med nogle specialiteter fra et andet land eller en anderledes kultur, i og med at det udvalg der findes er bredt og fyldt med dejlige overraskelser, fra Tyrkiet til Irland og fra Italien (prøv en unik og vaskeægte italiensk oplevelse i vores flagship stores) til Latinamerika.

Kaffe er en af verdens mest populære og værdsatte drikke og fortjener derfor en dag, hvor den bliver anerkendt, mens et overvældende stort antal mennesker fortsætter med at fejre og nyde den hver dag og smage den i enhver mulig udgave!


Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.