kaffescener kaffescener

De fem bedste ikoniske kaffescener i film

Af Lavazza Team 2-3 minutter

I den følgende artikel vil vi beskrive fem af de mest berømte scener, hvor der er kaffe med, blandt de mange scener, der kan komme i betragtning, når man taler om filmens historie. Sæt dig godt til rette, og nyd dine kaffepopcorn med tilsat smag!

Heat (1995)

Mens det i den grad er en actionmættet film, er der ingen scener i Heat, der slår den, hvor Al Pacino og Robert De Niro befinder sig på et cafeteria. Selvom de to skuespillerlegender før har været med i den samme film, er det første gang nogen sinde, man ser dem sammen. Denne thriller blev produceret og skrevet af Michael Mann i 1995, hvor man så de to skuespillere mødes i virkeligheden i den berømte kaffescene.

Mann gjorde noget andet, end hvad han plejede at gøre, nemlig at pege tre kameraer mod parret. To over deres skuldre og et i profil for at filme hver eneste bevægelse. Dette perspektiv med tre vinkler viste sig at være særlig vigtigt, da den blot få minutter lange scene satte sit aftryk i filmhistorien. Deres roller, som er en detektiv og en karrieretyv, der spilles af henholdsvis Pacino og De Niro, som sidder over for hinanden med en kop kaffe foran sig i en konfrontration, der må kunne betragtes som et af plottets vendepunkter.

 

Pulp Fiction (1994)

Blandt de mange kaffescener i Quentin Tarantinos filmografi, har vi udvalgt den, der nok anses for at være den mest betydningsfulde og ikoniske, som er med i hans mesterværk fra 1994 Pulp Fiction, der faktisk indeholder mange øjeblikke, hvori der indgår kaffe. Den scene, vi taler om, er den, hvor to af hovedpersonerne – de berømte roller, som spilles af John Travolta og Samuel Lee Jackson – har en ophedet diskussion med Jimmie Dimmick, der spilles af Tarantino selv, om hvor og hvordan et lig kan gemmes, mens de nipper til en kop kaffe  og dvæler ved, hvor godt den smager! I det mindste er det sådan, Samuel Lee Jackson uden held forsøger at distrahere sin samtalepartner!

 

Breakfast at Tiffany’s (1961)

Breakfast at Tiffany’s er nok en af de mest betydningsfulde film nogen sinde, og den blev instrueret af Blake Edwards i 1961. Filmen fokuserer på fakta om livet for en naiv newyorker ved navn Holly Golightly. Selvom alt virker uforglemmeligt, når det handler om Audrey Hepburns præstation i denne tidløse film, er et af de mest mindeværdige øjeblikke lige i begyndelsen af mesterværket, hvor Holly Golightly nyder en lækker kage og en takeaway-kaffe, mens hun dagdrømmer foran den berømte Tiffany-butiks vinduer, samtidig med at den uforglemmelige “Moon River” høres i baggrunden!

Thor (2011)

“Jeg kan lide den her drik. GIV MIG EN TIL!” Sådan går det, når en gud, lige ankommet til Jorden fra et andet kongerige, prøver kaffe for første gang! Hvis denne gud er Thor, tordenguden, er det ikke så svært at regne ud, at han vil smadre kaffekoppen på den diner, hvor han spiser og drikker og til at starte med ikke forstår, at skikke i Asgaard og på Jorden kan være ret forskellige!

Der siges at have været en opfølgende scene, som endte med at blive skåret ud af filmen, hvor hovedpersonen i Thor (2011), spillet af den flotte Christopher Hemsworth, vender tilbage til dineren og beder ejeren Isabela om tilgivelse, efter sit energiske udtryk for entusiasme.

The Goodfellas (1990)

Den sidste kaffescene, vi tager med i vores gennemgang, er fra en af de mest imponerende og vovede gangsterfilm nogen sinde. The Goodfellas, som er instrueret af Martin Scorsese og er fra 1990, er en af de film, som den italiensk-amerikanske filmmager har opnået mest succes med. Tommy DeVito, som spilles af Joe Pesci, har i denne foruroligende, men berømte scene lige skudt en mand – endnu engang er Samuel Lee Jackson på banen – lige før han henvender sig til sin ven Frankie Carbone, der spilles af Frank Siviero.

“Kom nu. Lav den kaffe, vi kan tage med. Lad os komme afsted.” er alt, hvad denne Goodfella hører fra sin ven, lige før de forlader det hus, hvor forbrydelsen er blevet begået. En enestående scene. Hurtig, stærk og effektiv. Lige som en god kop espresso!

De kaffeøjeblikke, vi har udvalgt, er nogle af de bedste blandt dem, det store lærred har givet os igennem årene. Der er selvfølgelig mange flere, selvom dem, vi her foreslår, må anses for at være ualmindeligt ikoniske på alle måder!

 

Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.