alt

BESKYTTER PLANETENS LUNGER

Lavazza og CESVI er gået sammen om at bekæmpe rydningen af regnskoven i Amazonas.

Af Lavazza Team 4-5 minutter

Regnskoven i Amazonas er den største tropiske regnskov med den største biodiversitet på Jorden. Den har fået tilnavnet “Jordens lunger”, fordi den producerer omkring 6 % af al ilt på Jorden. Den rummer nogle af Jordens mest effektive og værdifulde, naturlige redskaber til bekæmpelse af klimaforandringerne, ud over at den har et væld af mineraler og naturlige rigdomme, deriblandt træ plus mere end halvdelen af Jordens plante- og dyreliv.


Plantelivet i Amazonas er meget vigtigt i forhold til at rense den luft, vi indånder. Planter absorberer kuldioxid, den vigtigste af Jordens drivhusgasser, og skaber ilt. Mængden af kuldioxid, hver plante absorberer, afhænger af deres størrelse: Jo større de er, desto mere kuldioxid absorberer de.  

Desværre, på trods af dens store værdi, udnyttes regnskoven i Amazonas mere end den beskyttes for at gøre plads til landbrug, produktion og byggerier. Konsekvenser er, at dem, som er mest afhængige af den, også påvirkes mest. Som resultat af den massive skovrydning er mange af de lokale, indfødte samfund også begyndt at rydde skovområder.

Selvom det bidrager yderligere til nedbrydning af skoven og ørkendannelse samt udledning af drivhusgasser, er det mere profitabelt af fælde træer og sælge tømmer end at opdyrke jorden.

KONKRETE HANDLINGER VI HAR FORETAGET FOR AT REDDE REGNSKOVEN I AMAZONAS

For at beskytte denne utroligt vigtige ressource er Lavazza Foundation gået sammen med CESVI, Perus miljøministerium, samt lokale og oprindelige samfund om at beskytte og bevare den eksisterende skov. Dette projekt omfatter også plantning af nye træer på steder, hvor skoven er nedbrudt, især paranøddetræer. Dette træ, med det latinske navn Bertholletia excelsa, kan blive op til 50 meter højt, leve i 700 år og lagre omkring 64.000 kg kuldioxid i sin levetid.

Sidst men ikke mindst så har projektet også et stærkt socialt aspekt, fordi det støtter indsamling, behandling og salg af lokale, naturlige produkter, såsom paranødder. Plantning af disse træer kan være med til at opretholde livet for lokalsamfundene og give dem en indkomst, de kan leve af.

Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.