alt alt

CUBA ER LIVET, CUBA ER ¡TIERRA!

Lavazza hylder den cubanske kultur med blenden "¡Tierra! La Habana", som sælges i et begrænset antal.

Af Lavazza Team 2-3 minutter

500-året for grundlæggelsen af Havana er en kæmpe begivenhed.  

Det skal fejres med pomp og pragt. 

Til lejligheden har Lavazza lanceret "¡Tierra! La Habana", en blend, som sælges i et begrænset antal, af 100 % Arabica Cubana, der fremkalder den cubanske kulturs varme og farverige atmosfære i både smag og design. 

Den specielle blend ¡Tierra! La Habana og Lavazzas engagement i landet er del af et længerevarende projekt startet i 2018 af Lavazza Foundation i samarbejde med Oxfam og de cubanske myndigheder

EN CUBANSK KAFFEHISTORIE

Cubas historie er også en historie om kaffe.

Franske bosættere begyndte at dyrke kaffe på øen engang i 1700-tallet. Det gode klima og gode landbrugsmetoder gjorde cubansk kaffe til en succes, som hurtigt bredte sig til andre steder. Men midt i 1900-tallet gik det tilbage for kaffeproduktionen.

I dag har landet problemer, som kan kædes sammen med den mislykkede kaffeproduktion, dårlig ledelse og behov for at genoprette områderne, hvor der har været lav produktion. I dag har denne situation mere end nogensinde før haft afgørende konsekvenser for lokalsamfundene, især fordi de yngre generationer har forladt landbruget, og kvinder ikke er blevet involveret i produktionen.

KAFFE ER LIVET, KAFFE ER ¡TIERRA!

Sidste år startede Lavazza projektet ¡Tierra! med det formål at forbedre produktionen af bæredygtig kaffe og bøndernes levestandard i Cuba.

Første fase af projektet er udviklet og administreres af Giuseppe og Pericle Lavazza Onlus Foundation. Her blev der oprettet 10 centre med produktion og podning af 6 millioner nye kaffeplanter af fineste kvalitet i den østlige del af Cuba, i områderne ved Granma og Santiago.

Med styrkelsen af produktionskæden har lokalsamfundene fået mulighed for at bygge små produktionsenheder, skabe arbejde for kvinder og unge og skabe en mere rimelig fordeling af arbejdet og bæredygtig økonomisk vækst over tid.

SÅ KAFFE, OG UDBRED KULTUR

Lavazza har valgt at hjælpe med til festlighederne i Havana ved at dele sine århundreders erfaring med lokalsamfundene og videregive sine produktionsmetoder, teknikker til blanding og ristning samt kunsten ved den autentiske italienske espresso og de nyeste trends, når det gælder opskrifter.

Med det særlige uddannelsesprogram støtter Lavazza åbningen af 34 skoler, som udbreder viden om godt landbrug til 2900 kaffebønder og 500 teknikere i sektoren. 

I de stemningsfyldte rammer Casa de la Amistad har virksomheden arrangeret et midlertidigt Training Center. Der findes 47 af disse Training Centers rundt om i verden, og de udgør det største netværk af uddannelsessteder for kaffeeksperter og -entusiaster.

Atmosfæren, farverne og menneskene på Cuba har været de vigtigste motiver for fotoudstillingen af Steve McCurry, der har stået for alle fotos, der har været med i projektet ¡Tierra!, siden det startede. På billederne har Steve skildret aktiviteter forbundet til kaffeproduktion og det stærke bånd mellem mennesker og deres land.

Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.