Lavazza støtter et projekt i Ecuador, som fremmer produktionen af bæredygtige kaffebønner i Amazonbassinet.
Lavazza Foundation støtter for øjeblikket et projekt i Ecuador, som går ud på at støtte en bæredygtig kaffeproduktion, både miljømæssigt og socialt. Målet med dette projekt er at intensivere produktionen af bæredygtig kaffe, at distribuere fordelene for de forskellige led i produktionskæden bedre.
Som følge af den massive skovrydning i Amazonbassinet bruger regeringen i Ecuador for øjeblikket midler tildelt af Den Grønne Klimafond (GCF) og Den Globale Miljøfond (GEF) for at styrke eksisterende regeringsinitiativer rettet mod at tackle problemet. For nylig har GEF sat midler af til at skabe landbrugskæder med "nul skovrydning", hvilket også omfatter et projekt, der involverer dyrkning af kaffebønner i 23 provinser, som støder op til regnskoven i Amazonas.
Med dette i tankerne er Ministeriet for miljø og vand (MAAE) og Ministeriet for landbrug og husdyr (MAG) i Ecuador samt FN’s udviklingsprogram (UNDP) gået sammen om at starte et initiativ, der støtter kaffe produceret i henhold til "Nul skovrydning" med det formål at forbedre producenternes indkomst ved at øge kvaliteten og produktiviteten for dyrkningen af kaffebønner.
Lavazza var den eneste kaffevirksomhed, som støttede dette vigtige initiativ. Formålet var at skabe en standard for kaffedyrkning med nul skovrydning i Ecuador og støtte landet i produktionen af kaffe af høj kvalitet.
Sidst i 2019 underskrev MAAE, MAG, UNDP og Lavazza en hensigtserklæring i Quito med det formål at styrke Ecuadors kaffeindustri og lede landets initiativ om nul skovrydning. Det var et meget vigtigt skridt mod en bæredygtig produktion inden for kaffeindustrien og helt i tråd med FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling og Parisaftalen omkring klimaet.
Bæredygtighed
Bæredygtighed
Sustainability
Bæredygtighed
Sostenibilità