Den opskrift, vil vil vise dig lige om lidt, er ret nem at lave og giver dig mulighed for at lave en kage, der er fuld af smag. Denne italienske kaffekage vil forbløffe dig med sine appetitlige ingredienser og noter af kaffe, amaretto og mandler!
Hvis du leder efter en raffineret dessert, så er denne italienske kaffekageopskrift noget for dig, da den kombinerer dejlige italienske smage og den intense smag af kaffe. Denne kage er blevet kaldt en “fake-sbrisolona” med henvisning til den traditionelle kage fra byen Mantua, som er en perle beliggende i det sydlige Lombardiet, hvis charme bevarer renæssancens pragt.
Den opskrift, vi foreslår, er halvvejs mellem en sbrisolona og en fyldt tærte, og du vil finde den uimodståelig. Dens skorpe tilberedes af universalmel og en lille mængde fintmalet majsmel, der tilføjer lidt smag, samt bagepulver, som gør den blødere. Fedtet kan sagtens erstattes med smør, da det uden tvivl har en mildere smag, mens vi bruger mandler i fyldet – og ikke i skorpen – i stedet for hasselnødder. Derudover indeholder fyldet en lækker blanding af ricotta, amaretti-kiks og Amaretto di Saronno, en dejlig, sød likør med en skøn duft, hvis smag er helt uden sammenligning.
De ingredienser, du skal bruge, er nemme at finde, og du kan købe dem hos enhver købmand. Her er de:
Som alternativ til Amaretto di Saronno kan du bruge rom, som også passer ganske godt til espressokaffe.