Italiensk kaffekage Italiensk kaffekage

Sådan tilbereder du sbrisolona med kaffe

Af Lavazza Team 2-3 minutter

Den opskrift, vil vil vise dig lige om lidt, er ret nem at lave og giver dig mulighed for at lave en kage, der er fuld af smag. Denne italienske kaffekage vil forbløffe dig med sine appetitlige ingredienser og noter af kaffe, amaretto og mandler!

Italiensk kaffekage og sbrisolona

Hvis du leder efter en raffineret dessert, så er denne italienske kaffekageopskrift noget for dig, da den kombinerer dejlige italienske smage og den intense smag af kaffe. Denne kage er blevet kaldt en “fake-sbrisolona” med henvisning til den traditionelle kage fra byen Mantua, som er en perle beliggende i det sydlige Lombardiet, hvis charme bevarer renæssancens pragt.

Den opskrift, vi foreslår, er halvvejs mellem en sbrisolona og en fyldt tærte, og du vil finde den uimodståelig. Dens skorpe tilberedes af universalmel og en lille mængde fintmalet majsmel, der tilføjer lidt smag, samt bagepulver, som gør den blødere. Fedtet kan sagtens erstattes med smør, da det uden tvivl har en mildere smag, mens vi bruger mandler i fyldet – og ikke i skorpen – i stedet for hasselnødder. Derudover indeholder fyldet en lækker blanding af ricotta, amaretti-kiks og Amaretto di Saronno, en dejlig, sød likør med en skøn duft, hvis smag er helt uden sammenligning.

Ingredienserne

De ingredienser, du skal bruge, er nemme at finde, og du kan købe dem hos enhver købmand. Her er de:

  • 100 g valnødder
  • 20 g formalet espressokaffe
  • 150 g smør
  • 165 g melis
  • 2 æg
  • 60 ml Amaretto di Saronno
  • 110 g selvhævende mel
  • 1 spsk. kakaopulver og 2 tsk. bagepulver
  • 2 ekstra spsk. Amaretto-likør
  • 225 g mascarponeost
  • 1 spsk. flormelis

Fremgangsmåde

  • Opvarm ovnen til 180 °C og smør en 20 cm rund bradepande, og beklæd bunden med non-stick bagepapir.
  • Brug en foodprocessor til at male valnødderne og kaffen til begge er fintmalede.
  • Pisk smør og sukker, indtil blandingen er let og cremet, og pisk derefter æggene i et ad gangen sammen med amarettoen. Tilsæt derefter valnødde- og kaffeblandingen. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen og tilsæt til smørblandingen, og bland derefter, indtil blandingen er perfekt.
  •  Hæld denne på din pande, og bag i 35-40 minutter. Tag derefter kagen ud af ovnen, og dryp en spiseskefuld velsmagende Amaretto-likør over. Lad den køle af i panden, og placer den derefter på et serveringsfad. Bland den resterende amaretto med mascarpone og flormelis, og fordel det over toppen af din lækre kage.
  • Pynt med valnødder og/eller kaffebønner efter smag.
  •  Køl din vidunderlige dessert i 30 minutter før servering.

Som alternativ til Amaretto di Saronno kan du bruge rom, som også passer ganske godt til espressokaffe.

 


Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.