Kaffe er ikke længere så simpelt, som det engang var. I løbet af de sidste år har cafeterier og kaffesælgere radikalt ændret vores tilgang til vores hverdagskop ved at variere vores smagsoplevelse på utallige måder. Blandt de utallige metoder til at brygge den, vil vi koncentrere os om filterkaffe for at se, hvordan den bedst tilberedes ved blot at følge et par enkelte trin!
Lad os nu se på nogle gode tips, der giver dig mulighed for at brygge den bedste filterkaffe, som nogensinde er lavet:
Glem endelig ikke at skylle dit filter på forhånd for at fjerne eventuelle smagsrester, der kan påvirke din kaffe
Espresso og filterkaffe følger grundlæggende det samme koncept: I begge tilfælde kræver deres tilberedning, at der hældes varmt vand over formalet kaffe. Derefter passerer vandet gennem den formalede kaffe og et filter, for til sidst at falde ned i en beholder. Der er dog én afgørende forskel! På grund af tyngdekraften involverer tilberedningen af filtreret kaffe, at vand udelukkende løber gennem kaffegrumset i stedet for at blive presset igennem med tryk. Det er derfor, at brygningsprocessen tager lidt længere tid, selvom den giver et anderledes, men stadig dejligt resultat.
En anden forskel mellem de to metoder er, at du afgjort har brug for mere formalet kaffe og mere vand for at tilberede din dejlige, filtrerede kaffe. Det sidste, som også kaldes pour over eller dryp, har en tendens til at trække mindre syrlighed, men fremhæver i stedet en mere kompleks smag. Metoden er her, fordi det er et populært bryggevalg, når det handler om kaffe med kun én oprindelse, da det giver forbrugeren mulighed for virkelig at nyde alle de involverede aromaer. I modsætning til espresso, gør dens tæthed og flere lag af den filtrerede kaffe af høj kvalitet ren og ensartet, for jo mere vand du tilføjer, jo flere kaffeolier og dufte absorberes. Udover at sænke surhedsgraden vil dette ydermere give en mildere og mere behagelig mundfuld.
Derudover kan kaffe, som det fremgår af norsk forskning, på en måde betragtes som en sund drik, og den kan være endnu bedre for dig, når den brygges med filter. Ifølge forskerne, har det at drikke filterkaffe faktisk været forbundet med en 15 % lavere risiko for en tidlig død for både mænd og kvinder. Tallet var dog betydeligt lavere med ufiltreret kaffe.