filterkaffe filterkaffe

Sådan laver du filterkaffe med få trin

Af Lavazza Team 2-3 minutter

Kaffe er ikke længere så simpelt, som det engang var. I løbet af de sidste år har cafeterier og kaffesælgere radikalt ændret vores tilgang til vores hverdagskop ved at variere vores smagsoplevelse på utallige måder. Blandt de utallige metoder til at brygge den, vil vi koncentrere os om filterkaffe for at se, hvordan den bedst tilberedes ved blot at følge et par enkelte trin!


Tilberedelse af en filterkaffe

Lad os nu se på nogle gode tips, der giver dig mulighed for at brygge den bedste filterkaffe, som nogensinde er lavet:

  •  Brug kun friskristet kaffe – derved opnår du glæden ved en filterkaffe med afbalanceret og aromatisk kompleksitet, da intet kan sammenlignes med en friskristet kaffe!
  • Vent til sidst med at male dine bønner  – da deres smag har en tendens til hurtigt at falme, er det bedst at nyde deres smag gradvist. Reglen er enkel og nem at forstå: Jo friskere malet, jo bedre smag!
  • Vælg den rigtige størrelse under malingen – mens noget kaffeudstyr kræver en finere maling, er andet bedre med en grovere størrelse. Hvis du har truffet det rigtige valg, vil vandet hverken passere for hurtigt eller for langsomt gennem dit kaffepulver. I dette tilfælde bør du gå efter en medium-grovhed [PM1] malestørrelse, og resultatet bliver en perfekt afbalanceret kop !
  • Brug filtreret vand – ved at filtrere dit vand vil du være i stand til at fjerne uønsket smag eller lugt fra rester. Dit vand vil vise sig at være renere, give en mere neutral smag og være det bedste grundlag for en lækker og velsmagende kaffe!

Glem endelig ikke at skylle dit filter på forhånd for at fjerne eventuelle smagsrester, der kan påvirke din kaffe

 

tilberedelse af filterkaffe

Forskellen mellem filterkaffe og espresso

Espresso og filterkaffe følger grundlæggende det samme koncept: I begge tilfælde kræver deres tilberedning, at der hældes varmt vand over formalet kaffe. Derefter passerer vandet gennem den formalede kaffe og et filter, for til sidst at falde ned i en beholder. Der er dog én afgørende forskel! På grund af tyngdekraften involverer tilberedningen af filtreret kaffe, at vand udelukkende løber gennem kaffegrumset i stedet for at blive presset igennem med tryk. Det er derfor, at brygningsprocessen tager lidt længere tid, selvom den giver et anderledes, men stadig dejligt resultat.

En anden forskel mellem de to metoder er, at du afgjort har brug for mere formalet kaffe og mere vand for at tilberede din dejlige, filtrerede kaffe. Det sidste, som også kaldes pour over eller dryp, har en tendens til at trække mindre syrlighed, men fremhæver i stedet en mere kompleks smag. Metoden er her, fordi det er et populært bryggevalg, når det handler om kaffe med kun én oprindelse, da det giver forbrugeren mulighed for virkelig at nyde alle de involverede aromaer. I modsætning til espresso, gør dens tæthed og flere lag af den filtrerede kaffe af høj kvalitet ren og ensartet, for jo mere vand du tilføjer, jo flere kaffeolier og dufte absorberes. Udover at sænke surhedsgraden vil dette ydermere give en mildere og mere behagelig mundfuld.

Derudover kan kaffe, som det fremgår af norsk forskning, på en måde betragtes som en sund drik, og den kan være endnu bedre for dig, når den brygges med filter. Ifølge forskerne, har det at drikke filterkaffe faktisk været forbundet med en 15 % lavere risiko for en tidlig død for både mænd og kvinder. Tallet var dog betydeligt lavere med ufiltreret kaffe.


Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.