TILBAGE
8 minuti
40 hænder

Anayibe, en bog blandt kaffebønner

Udgivet den 28 marts 18

Jeg hedder Anayibe Pineda Treviño, og jeg er 14 år. Jeg ville elske at studere langt væk for derefter at vende hjem.

 

Jeg går på i Eurocapiones la Señora del Carmen-skolen og når jeg kommer hjem, fortsætter jeg med at tage ved lære i marken ved at hjælpe min bedstemor, Carmen, med at arbejde på markerne og høste og tørre kaffe. Ved hendes side er det som om, jeg lærer endnu mere. 

Jeg elsker min familie og mit lokalsamfund; min bedstemor er mit forbillede: Hun arbejder i marken og dyrker kaffe. Hun har en mand og børn, hun gør alt, hvad hun kan for dem og for mig, og fortæller mig altid, at mine studier vil hjælpe mig til at forberede mig på min fremtid.

 

Jeg kommer fra sådant et utroligt sted. Det er så højt oppe i bjergene, at skyerne nogle gange flyder ned under mig; jeg kan se min fremtid her og jeg forudser at, den bliver rigtig god.

Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-img-sx.
Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-img-dx.

Jeg lærer jordens hemmeligheder, og jeg studerer, hvordan man arbejder med den på en bæredygtig måde, for at få den til at give mere kaffe og mere liv. Min familie har arbejdet her i generationer; jeg lærer og viderebringer deres viden og erfaring.

 

Min er en ny måde at tage sig af jorden og af dem: Jeg gør det ved hjælp af bøger.    

 

Anayibe Pineda Treviño er en af hovedpersonerne i Lavazza 2016-kalenderen – Fra far til søn

Vi har fundet flere artikler, der måske er interessante for dig...