TILBAGE
8 minuti
40 Hands

Kaffe: en værdi, der skal fremelskes

Udgivet den 09 maj 17

 

Før den serveres, har en kaffes rejse fra såning til espressokop involveret fyrre par hænder. Bag hver eneste af disse udvekslinger er der en kultur, et ansigt og en historie at fortælle.

40 Hands er en rejse ud for at finde de mennesker, der har besluttet at dedikere deres liv til deres lidenskab for kaffe, startende i oprindelseslandene. Den følger en udvikling, der foregår gennem generationer og breddegrader, men som forenes af nogle fælles værdier: “Respekt, engagement og ansvar, især over for naturen”, siger Enrique Mancilla Oyos, som er en peruviansk landmand, der har arbejdet sammen med os i mange år.

Hans forfædre bearbejdede kaffe i Nagazú, men på det tidspunkt fandtes der ingen veje, så produktionen var begrænset til familiens behov.

“Så kom jeg,” forklarer hans søn Abel. “Og Lavazza ankom næsten samtidig med det støtteprojekt, der forbedrede vores fremstillingsproces ved at stille det udstyr og den viden til rådighed, som vi havde brug for.”

 

Harmoni mellem landmændene og jorden er afgørende
Do Thanh Dinh – vicepræsident for “Landmandskooperativet Quang Tien Buôn Ma Thuôt” – Vietnam

 

Kaffen er faktisk en passion, som vi har båret i os siden 1895, og det samme gælder for mange andre familier, som altid har dyrket den. Respekten for historien og værdierne bag disse jordens forsvarere er uden tvivl en pligt i tråd med vores pligt til at hjælpe med at få de næste generationer til at udtrykke deres evner og traditioner fuldstændigt.

 

Lavazza Foundation har givet os infrastruktur, som hjælper os, og der er fundet løsninger på kaffeproblemer, klimaforandringer og sygdomme, der påvirker kaffeplanterne. Lavazza Foundation bidrager også til udvikling af nye landsbyer.
Sri H.M. Lokesh

 

Kaffe har altid været den sociale drik par excellence. Den har evnen til at forene folk, så vi kan dele historier og drømme, ligesom pastor Peter Kilsara, som er direktør for Mese Ring School of Kirua i Tanzania, gjorde.
“I det meste af Afrika er dét at give de yngste en mulighed for at lære noget og uddanne sig selv lig med at give dem en mulighed i livet og en mulighed for vækst, og for mig personligt har det ligeledes betydet muligheden for at få min drøm til at gå i opfyldelse.”

Caffè: un valore da coltivare
Caffè: un valore da coltivare

 

Vi mødte pastor Peter under produktionen af ¡Tierra!, et bæredygtighedsprojekt udført i samarbejde med Rainforest Alliance NGO, som har til formål at producere kaffe, der kommer 100 % fra bæredygtige landbrug. Han henvendte sig til os: “Vi præsenterede os over for Lavazza som et fællesskab af mindre kaffeproducenter. Fra dette tidspunkt blev vi en del af ¡Tierra!, et projekt, der forbedrer både kvaliteten af kaffen og produktionen. Produktionsanlæggene er blevet udviklet for at forbedre og forenkle bearbejdningen. Samtidig er huse, et hospital og en skole også blevet bygget. Samtidig med, at vi kan arbejde selvstændigt og skabe en bedre kvalitetskaffe, får landmændene nu også konkret hjælp til deres børns uddannelse.”

 

lavazza-40hands-caffeunvaloredacoltivare-imgsx-2-d
lavazza-40hands-caffeunvaloredacoltivare-imgdx-2-d

 

Kaffedyrkning er mere end blot et trin i fremstillingsprocessen: Det er et ritual, et håndværk, en kulturel essens og en kilde til næring for tusinder af mennesker i hele verden. Bag enhver kop espresso, der serveres, er forpligtelsen over for dem, der har besluttet at gøre kaffe til deres valg i livet. En passion, der går i arv fra generation til generation.

 

Det er takket være min far, at jeg elsker kaffe. Kaffedyrkning er en kærlig handling; at se frøene gro, blomstre og udvikle frugter. Jeg håber til gengæld, at jeg kan give denne tradition videre til mine børn.
Edivaldo Bocardi Lumbari

Vi har fundet flere artikler, der måske er interessante for dig...

MAGASIN
“Born Social”-kampagnen

Kaffekultur

LÆS MERE
MAGASIN
Det vigtigste: Den udvikling, vi har brug for

Kaffeforskningsprogram

LÆS MERE
MAGASIN
Vi planter frøene til en bæredygtig fremtid

Kaffeforskningsprogram

LÆS MERE
MAGASIN
Af fællesskabet i lokalsamfundet, samarbejde og at ændre verden

Kaffeforskningsprogram

LÆS MERE
MAGASIN
At dele sit hjerte via kaffe

Kaffeforskningsprogram

LÆS MERE
MAGASIN
V60

Coffee Hacks

LÆS MERE
MAGASIN
S for Smag

LÆS MERE
MAGASIN
B for Bearbejdning

TheCoffeeBook

LÆS MERE
MAGASIN
C for Crema

LÆS MERE
MAGASIN
B for Bitter

LÆS MERE