TILBAGE
8 minutter
40 hænder

Somboun Saj Boukea, et liv dedikeret til Laos’ røde jord

Udgivet den 28 marts 18

Jeg hedder Somboun Saj Boukea, og jeg er landmand i Paksong. Vi har produceret kaffe siden 1920’erne.

 

I 64 år har jeg boet i landsbyen Katuan i distriktet Paksong, og jeg hører til et landbrugssamfundet, hvor dyrkning af kaffe repræsenterer 90 % af aktiviteterne; jeg arbejder også selv med kaffe.

Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-img-sx.
Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-img-dx.

Den kaffe, vi planter her i regionen er efterspurgt i hele verden; det er et godt produkt med en lækker smag, og det er derfor, vi alle er forpligtede til at arbejde med Olam og Lavazza på at forbedre praksissen for kaffedyrkning og -behandling.

 

I øjeblikket arbejder vi med klimaforandringsproblemer, som dræber planter og nedsætter deres kvalitet; målet er at mindske kuldioxidudslippet, fordi ren luft betyder god produktivitet.

Jeg påtager mig hver dag at holde jorden i live og sund, at udvikle og forbedre den.
Alle her ønsker, at naturen altid skal være blandt os og ikke destrueres, så vi arbejder på at berige den på en bæredygtig måde.

 

Somboun Saj Boukea er en af de udvalgte personer i 2017 Lavazza-kalenderen – Vi er, hvad vi lever

Vi har fundet flere artikler, der måske er interessante for dig...