TILBAGE
Kaffeforskningsprogram

Af fællesskabet i lokalsamfundet, samarbejde og at ændre verden

I Den Dominikanske Republik mødes eleverne fra Coffee Study Programmet med organisationer, der forsøger at oprette et fair, berigende og bæredygtigt kaffemarked.

Jia Yi og hendes venner mener, at de kan skabe en plan for positiv forvandling.
Som de fleste italienerne kender Jia Yi alt til espresso. Hun er 21 og af kinesiske herkomst, og hun favner kaffekulturen i Bel Paese fuldt ud.
Men, siger hun, hun var først i stand til fuldt ud at forstå, hvad der ligger bag en kop kaffe, da hun stod blandt befolkningen i Aguacate-lokalsamfundet i Den Dominikanske Republik.
Da hun blev budt hjerteligt velkommen af de lokale sammen med sine tre medstuderende fra Coffee Study Program, erkendte Jia Yi, at det er på steder som disse, at kaffen kommer til live.

“Sikke en rejse en kaffebønne skal på for at blive til en kop kaffe!”

Det hele begynder her; med kvinder og mænds hårde arbejde på kaffeplantagerne. Dem, der høster bønnerne og behandler dem, før de bevæger sig videre ud på det globale kaffemarked.

Som studerende i International udvikling ved Jia Yi, at dette marked kun kan være fair og bæredygtigt, hvis bøndernes rettigheder, som dem i Aguacate og Neiba, opretholdes. Organisationer som Lavazza Foundation gør meget for at hjælpe med at bestyrke disse mennesker, som til gengæld skal organisere sig og gøre opmærksom på sig selv. Stater spiller også en vigtig rolle ved at skabe et delt rum til dialog. 

Det er derfor, CONCAFED (Confederacion Cafetalera Dominikanske Republik) og CODOCAFE (Consejo Dominicano del Cafe) kom til verden.

CONCAFED er et forbund for bønder og giver en uvurderlig indsigt til Jia Yi og hendes venner. Her var et tydeligt eksempel på, hvordan det at stå sammen kan være med til at støtte bøndernes robusthed.

jia-img_02-csp
jia-img_03-csp

“CONCAFED-repræsentanter vælges af kooperativerne”, forklarer Jia Yi. “De er meget oprigtige, spontane. De var med for at repræsenterer bøndernes interesser.”

En bedre verden, som den målene for bæredygtig udvikling forsøger at skabe, kan vise sig at være svær at opnå. Jia Yi sige dog, at under sine oplevelser i Den Dominikanske Republik gik det op for hende, at det kan lade sig gøre, hvis vi benytter en omfattende tilgang; én, der indeholder forskellige perspektiver – den slags tilgang, som lokalsamfund og fællesskaber kan give.

“Den virkelige styrke ligger i fællesskabet”, siger Jia Yi. Når bønderne forenes i fællesskaber og de fællesskabers stemmer samles i sammenslutninger, vokser deres indflydelse.

Og det rækker længere end til dem selv: “Som en enkelt enhed er sammenslutningen stærk”, fortæller Jia Yi os. “Men sammen med NGO'er og organisationer, som for eksempel Lavazza Foundation, samt aktører fra den private sektor er de endnu stærkere.”

Hvis en bæredygtig verden skal nås, skal det første skridt være at stå sammen. Som kaffebønderne i Den Dominikanske Republik har lært hende, siger Jia Yi:

“Vi kan alle stræbe efter at inspirere.”

I næste uge vil vi udforske, hvorfor almindelige virksomhedsparametre, ifølge Rebecca, muligvis ikke er det, vi skal bruge til at måle udviklingen frem mod en fair og bæredygtig verden.

 

 

 

Inspiration til aftensmaden: Hvad synes du om disse opskrifter?

MAGASIN
“Born Social”-kampagnen

Kaffekultur

LÆS MERE
MAGASIN
Af plads, tid og smag

Kaffeparring

LÆS MERE
MAGASIN
Fra uventede kombinationer til det perfekte par

Kaffeparring

LÆS MERE
MAGASIN
Det vigtigste: Den udvikling, vi har brug for

Kaffeforskningsprogram

LÆS MERE
MAGASIN
Vi planter frøene til en bæredygtig fremtid

Kaffeforskningsprogram

LÆS MERE
MAGASIN
Af fællesskabet i lokalsamfundet, samarbejde og at ændre verden

Kaffeforskningsprogram

LÆS MERE
MAGASIN
At dele sit hjerte via kaffe

Kaffeforskningsprogram

LÆS MERE
MAGASIN
Hvem står bag TOILETPAPER: Maurizio Cattelan

Open Art

LÆS MERE
MAGASIN 15m
Stegt svinemørbrad med sprød bacon og kaffe-avocadocreme

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 15m
Panettone med Zabaglione-kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU