alt alt

Historier fra Lavazzas Coffee Study Program

Inspirerende historier om nytænkning i forhold til bæredygtig kaffe, fra Torino til Den Dominikanske Republik.

Af Lavazza Team 5 minuti

Er det muligt at dyrke, høste og riste kaffe på en måde, som er god for både miljøet og lokalsamfundet? De studerende Rebecca, Jia, Kanika og Stuart har svaret!

Hvad er Lavazzas Coffee Study Program?

Vores Coffee Study Program er et perfekt eksempel på Lavazzas engagement i de områder, hvor vores kaffebønner dyrkes, de kaffebønder som dyrker den og de lokale organisationer, som er involveret i fremstillingen.

Som forbilleder i Lavazzas Coffee Study Program har de fire studerende begivet sig ud på en ekspedition for at finde en vej mod bæredygtig kaffe.

Lad os se på, hvad de fire studerende har fundet ud af på deres ekspedition.

SET MED REBECCAS ØJNE

Som studerende med fokus på landbrug og miljøpolitik mente Rebecca, at hun havde en klar ide om, hvordan livet i landbrugssamfund var. Men hun fik det helt ind på livet, da hun boede blandt bønderne i Neiba, en by i den sydøstlige del af Den Dominikanske Republik.

I Neiba er alle involveret i kaffe og ved noget om det – fra at vide hvordan bønnerne dyrkes og behandles, hvilke dele der skal væk, og hvad der skal til for at lave god kaffe.

Mens Rebecca opholdt sig i lokalsamfundet, indså hun tre vigtige ting: at lokalsamfundet havde brug for støtte og redskaber til at kunne blomstre, at deres arbejde handlede om mere end produktion, det handlede også om #empowerment, og det, som skabte succes, var engagementet i fællesskabet mere end mængden af den kaffe, de producerede.

HVORDAN LAVAZZA OG REBECCA PLANLÆGGER AT STØTTE DISSE LOKALSAMFUND

Rebecca var glad for at se, hvad Lavazza Foundation gjorde for at støtte disse lokalsamfund. Ved at starte med at betale landbrugsudstyr kunne disse lokalsamfund bedre behandle kaffebønnerne og komme ud på de globale markeder. Både Rebecca og Lavazza håber på at kunne hjælpe kaffebønderne til en bedre fremtid og forbedre kvaliteten af kaffe i hele verden.

SET MED KANIKAS ØJNE

For Kanika startede rejsen i Lavazzas hjemby, Torino. Hendes rejse omfattede at spore kaffeproduktionen tilbage til rødderne, tilbage til kaffeplantagerne i Caribien.

Der i Lavazzas hjemby blev Kanika begejstret over sine oplevelser med kaffe: “Kaffekulturen i Torino er noget helt specielt” – fortalte hun – “Her bruges kaffe til at leve i nuet, og ikke bare som et skud energi.”

Hos Lavazza er kaffe mere end blot et produkt. På hvert trin i dens cyklus, fra produktion til forbrug, berører kaffe livet for individer og samfund i hele verden. Lavazza støtter kaffebønderne med værktøjer, investeringer og uddannelse, uanset om de bliver forretningspartnere eller ej.

EN NØGLE TIL VÆRDI FOR BÅDE LAVAZZA OG KANIKA

Kanika blev overrasket og begejstret over at opdage, at socialt ansvar var en vigtig værdi for vores brand. Ligesom Kanika investerede Lavazza ikke kun penge i disse lokalsamfund, de havde også hjertet med i det, de gjorde.

SET MED STUARTS ØJNE

Stuarts familie har kaffe i blodet. Hjemme i Uganda tog han på plantagen med sin bedstemor og arbejdede sammen med hende.  

I løbet af sin tid i Den Dominikanske Republik med Coffee Study Program har Stuart fået et nyt perspektiv på kaffedyrkningsfaget; et perspektiv han opnåede ved at bestige et bjerg.

“Der, hvor jeg kommer fra, hos min bedstemor, dyrker vi kaffe. Men vi gør det i et fladt landskab. At se det vokse godt i bjergene var en overraskelse.”

Stuarts nye perspektiv blev formet af mere end blot højde. Ved at kigge på nutiden

spurgte Stuart sig selv: “Hvilken rolle kan unge mennesker spille i kaffeproduktionen? Svaret er enkelt: Følg din far.”

Når unge generationer lærer af deres forældre ved at dyrke, plukke og behandle kaffe sammen, danner de et grundlag for deres egen fremtid – at skabe en forretning, der både er økonomisk og miljømæssigt levedygtig. “Kaffe er handler om generationer. Jeg elsker, hvordan familier mødes for at bidrage til et større mål.” – Sagde Stuart.

HVORDAN STUART OG LAVAZZA HÅBER AT SKABE FORANDRINGER

Stuart ser det at være en del af Coffee Study Program som en mulighed for at deltage i en stor forandring. Sammen med Lavazza er hans mål at give lokalsamfundene alle de nødvendige redskaber til at kunne klare udfordringerne ved nutidens klimaforandringer.

SET MED JIAS ØJNE

Jia Yi, en ung studerende i international udvikling, fik en fantastisk mulighed for at møde de organisationer, som forsøger at skabe et retfærdigt og godt kaffemarked, mens hun var i Den Dominikanske Republik.  

Med organisationer som Lavazza Foundation er der grundlagt endnu flere organisationer som CONCAFED (Confederacion Cafetalera Dominicana) og CODOCAFE (Consejo Dominicano del Cafe) for at støtte kaffebønder, fremføre deres synspunkter og skabe dialog.

Det var klart for Jia Yi, at disse organisationer var et tydeligt eksempel på, hvordan det kan hjælpe bønderne at gå sammen. “Som en enkelt enhed er organisationen magtfuld, men sammen med NGO’er og organisationer som Lavazza Foundation, bliver den endnu mere magtfuld.” sagde Jia yi.

HVORFOR LAVAZZA OG JIA VALGTE AT FOKUSERE PÅ NUTIDEN

Det stod klart for Jia yi, at fællesskabet betyder utrolig meget. Sammen med Lavazza Foundation er hendes mål at gennemføre store forandringer ved at foretage bedre valg omkring de små ting i livet, som de valg vi foretager i hverdagen i vores daglige rutiner.

Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.