TILBAGE
Kaffeforskningsprogram

At dele sit hjerte via kaffe

På Coffee Study Program gennemfører eleverne en rejse, der fører dem til kaffeplantagerne i Den Dominikanske Republik. For Kanika og hendes venner begynder rejsen i Torino, Lavazzas hjemsted. 

Som 24-årig havde Kanika Joshi aldrig lavet kaffe ved hjælp af en espressomaskine. Slet ikke i Torino, hovedstaden for italiensk kaffe.


Hun fik mulighed for at prøve det under forberedelserne til en øjenåbende rejse, som skulle føre hende og tre andre elever i Coffee Study Program til Den Dominikanske Republiks bankende hjerte i kaffeplantagerne og deres lokalsamfund.

Denne rejse skulle “strømme baglæns”: fra glæden ved kaffe i Torinos gader til dens rødder i Caribiens plantager.

Der, i Lavazzas hjemby, siger Kanika, at oplevelsen af kaffe har en kvalitet i sig selv.

“Kaffekulturen i Torino er noget særligt. Her oplever mennesker kaffen “i øjeblikket” i stedet for at bruge den som et simpelt energiboost.”

Inden den hældes op i de ikoniske italienske espressokopper, eller i barer i hele verden, er kaffe genstand for utrætteligt kreativt arbejde og håndværk, som Kanika lærte i Lavazza Training Centre, et ægte kaffe-universitet (og tilfældigvis også det sted, hvor Kanika lavede sin første kaffe, brygget på espressomaskine!).

Men kaffe er, og skal være, mere end blot et produkt. På hvert trin i dens cyklus, fra produktion til forbrug, berører kaffe livet for individer og samfund verden over.

Det er derfor, at CSR (corporate social responsibility [virksomheders sociale ansvar]) er en nøgleværdi, som alle kaffe-brands bør fokusere på. Ligestilling, værdige arbejdsbetingelser, retfærdig betaling, bæredygtighed: Alt dette og meget mere er nødvendigt for at øge modstandsdygtigheden i kaffedyrkningssamfundene.

Kanika blev overrasket over at opdage, at gennem Lavazzas fond støttes kaffebønderne med værktøjer, investeringer og uddannelse, uanset om de bliver forretningspartnere eller ej. Det, mener hun, er den tilgang, verden har brug for.

img_02-csp-kanika
img_03-csp-kanika
“Lavazza investerer ikke bare penge. De lægger også sjæl i det, de laver.”

Elevernes tid i Torino er hurtigt ved vejs ende. Næste stop: Caribien.