TILBAGE
Kaffeforskningsprogram

Det vigtigste: Den udvikling, vi har brug for

Under deres tid blandt kaffebønderne i Den Dominikanske Republik var eleverne ved Coffee Study Program vidner til en unik tilgang til at styrke lokalsamfund.
En tilgang, som Rebecca mener, fremhæver de parametre, vi virkelig skal fokusere på.



Før hendes rejse med Coffee Study Program førte hende til Den Dominikanske Republik, havde Rebecca en klar ide om, hvordan landbrugssamfund ser ud. Som studerende med fokus på emner relateret til landbrugs- og miljøpolitik havde hun besøgt nogle af dem i sit hjemland, USA.
Men da hun mødte bønderne af Neiba, en by i de sydøstlige regioner af landet, ændrede den idé sig – den blev mere nuanceret.

“Et landbrugssamfund, hvor alle var involveret.”

Her deltog hvert enkelt medlem af landbrugssamfundet og vidste alt om kaffe; fra hvordan den vokser bedst og hvordan man bedst sørger for den, hvilke af dens dele skal kasseres, og hvad der skaber god kaffe.

Det, Rebecca og de andre elever fra Coffee Study Program var vidne til, var en delt ekspertise, en integreret tilgang, født ud af et fællesskab, der stod sammen som en helhed.

For at sikre, at befolkningen i Neiba og i andre sårbare områder i verden kan trives, er der behov for hjælp. Der er måske ikke værktøjer eller midler tilgængelige for dem til at udvikle deres viden og ekspertise til en forretning, som kan give dem et bæredygtigt levebrød. 

Det er netop dette, som Lavazza Foundation og andre gør ved for eksempel at hjælpe med at finansiere landbrugsudstyr, der gør lokalsamfundet i stand til at behandle kaffebønnerne selv og nå det globale marked.
Rebecca mener, at metoder som denne er vigtige.

 

“Dette er absolut grundlæggende for bæredygtig udvikling.”
img_02-csp-rebecca
img_03-csp-rebecca

Men det handler om mere end at gøre landmændenes indsats finansiel levedygtig. Rebecca bemærker, at de involverede parametre rækker længere end det.

Medlemmerne af Neiba-koorporativet, opdager hun, “er bekymrede for kvaliteten, ikke bare mængden, af deres kaffe.” Deres arbejde er mere end blot ansættelse og produktion – det er at skabe selvstændighed.

“Kan man måle den selvstændighed? Jeg ved det ikke. Men det giver mere mening end blot at måle, hvad du producerer.”

Opdag Coffee Study Program-oplevelsen gennem Kanika, Stuart og Jia Yis øjne.

 

 

 

Inspiration til aftensmaden: Hvad synes du om disse opskrifter?

MAGASIN
Espresso

Coffee Hacks

LÆS MERE
MAGASIN
Bavareisa Torinese

Coffee Hacks

LÆS MERE
MAGASIN
Caffè Padovano

Coffee Hacks

LÆS MERE
MAGASIN
Caffè Meditazione

Coffee Hacks

LÆS MERE
MAGASIN
Caffè Napoletano

Coffee Hacks

LÆS MERE
MAGASIN
Cappuccino di Caffellatte al Limone

Coffee Hacks

LÆS MERE
MAGASIN
Caffè Shakerato

Coffee Hacks

LÆS MERE
MAGASIN
Moretta Fanese

Coffee Hacks

LÆS MERE
MAGASIN
Cold Brew Coffee

Coffee Hacks

LÆS MERE
MAGASIN
Turca o Cezve

Coffee Hacks

LÆS MERE