TILBAGE
8 minuti
Kaffeforskningsprogram

Vi planter frøene til en bæredygtig fremtid

 

I bjergene i Den Dominikanske Republik får eleverne på Coffee Study Program førstehåndserfaring med de lokale produktionsprocesser. Stuart mener, at de måske har nøglen til at skabe mere indflydelse for de fremtidige generationer af kaffebønder. 

 

Stuarts familie har kaffe i blodet. Hjemme i Uganda tog han på plantagen med sin bedstemor og arbejdede sammen med hende på sit hjemlands stepper.

 

I løbet af sin tid i Den Dominikanske Republik med Coffee Study Programmet har Stuart fået et nyt perspektiv på kaffedyrkningsfaget; et perspektiv han opnåede ved at bestige et bjerg. 

“Der, hvor jeg kommer fra, hos min bedstemor, dyrker vi kaffe. Men vi gør det i et fladt landskab. At se det vokse godt i bjergene var en overraskelse.”

 

Stuart og de andre elever er i Neiba. Byen ligger mellem bjergene og Enriquillo-søen og er hjemsted for et kaffedyrknings-kooperativ, hvis plantager trives på bjergkæden mod nord.

 

Ved første øjekast synes bjergene ugæstfri. Hvad kan dog dyrkes her? Men, som Stuart opdager, har bøndernes hårde arbejde skabt et ekstraordinært produkt. 

 

“Denne kaffe”, siger Stuart, “indeholder mange næringsstoffer og er mere rig på smag end den, der dyrkes i et fladt landskab.”    

 

Men Stuarts nye perspektiv er formet af mere end blot højde. Ved at undersøge det nuværende kan man få et glimt af, hvordan fremtiden kan se ud for andre kaffedyrkningssamfund.

 

Da han drog af sted på denne rejse, handlede et af Stuarts spørgsmål om unge menneskers rolle i fremtidens kaffeproduktion.

“Hvilken rolle kan unge mennesker spille i kaffeproduktion? Svaret er enkelt: følg din far.”
img_02-csp-stuart
img_03-csp-stuart

 

Når unge generationer lærer af deres forældre ved at dyrke, plukke og behandle kaffe sammen, danner de et grundlag for deres egen fremtid; at skabe en forretning, der både er økonomisk og miljømæssigt levedygtig. 

“Kaffe er handler om generationer. Jeg elsker, hvordan familier mødes for at bidrage til et større mål.”

 

 

 

Mentre gusti il tuo caffè, ti consigliamo di leggere...

MAGASIN
Espresso

Coffee Hacks

LÆS MERE
MAGASIN
V60

Coffee Hacks

LÆS MERE
MAGASIN
Aeropress

Coffee Hacks

LÆS MERE
MAGASIN
Syphone

Coffee Hacks

LÆS MERE
MAGASIN
Chemex

Coffee Hacks

LÆS MERE
MAGASIN
Turca o Cezve

Coffee Hacks

LÆS MERE
MAGASIN
Plunger o French press

Coffee Hacks

LÆS MERE
MAGASIN
Caffettiera Napoletana

Coffee Hacks

LÆS MERE
MAGASIN
Cold Brew Coffee

Coffee Hacks

LÆS MERE
MAGASIN
Moka

Coffee Hacks

LÆS MERE