I bjergene i Den Dominikanske Republik får eleverne på Coffee Study Program førstehåndserfaring med de lokale produktionsprocesser. Stuart mener, at de måske har nøglen til at skabe mere indflydelse for de fremtidige generationer af kaffebønder.
I bjergene i Den Dominikanske Republik får eleverne på Coffee Study Program førstehåndserfaring med de lokale produktionsprocesser. Stuart mener, at de måske har nøglen til at skabe mere indflydelse for de fremtidige generationer af kaffebønder.
Stuarts familie har kaffe i blodet. Hjemme i Uganda tog han på plantagen med sin bedstemor og arbejdede sammen med hende på sit hjemlands stepper.
I løbet af sin tid i Den Dominikanske Republik med Coffee Study Programmet har Stuart fået et nyt perspektiv på kaffedyrkningsfaget; et perspektiv han opnåede ved at bestige et bjerg.
Stuart og de andre elever er i Neiba. Byen ligger mellem bjergene og Enriquillo-søen og er hjemsted for et kaffedyrknings-kooperativ, hvis plantager trives på bjergkæden mod nord.
Ved første øjekast synes bjergene ugæstfri. Hvad kan dog dyrkes her? Men, som Stuart opdager, har bøndernes hårde arbejde skabt et ekstraordinært produkt.
“Denne kaffe”, siger Stuart, “indeholder mange næringsstoffer og er mere rig på smag end den, der dyrkes i et fladt landskab.”
Men Stuarts nye perspektiv er formet af mere end blot højde. Ved at undersøge det nuværende kan man få et glimt af, hvordan fremtiden kan se ud for andre kaffedyrkningssamfund.
Da han drog af sted på denne rejse, handlede et af Stuarts spørgsmål om unge menneskers rolle i fremtidens kaffeproduktion.
Når unge generationer lærer af deres forældre ved at dyrke, plukke og behandle kaffe sammen, danner de et grundlag for deres egen fremtid; at skabe en forretning, der både er økonomisk og miljømæssigt levedygtig.