Lionel Giraud Lionel Giraud

LIONEL GIRAUD: OCCITANIAS DUFTE OG SMAGE

Af Lavazza Team 2-3 minutter

Fremtidens madlavningskunst ligger i forståelsen af dens fortid”. Det siger Lionel Giraud med overbevisning, og hans passion for haute cuisine har han ikke fra fremmede. Med en far, som var Michelinstjerne-kok og en mor, der var sommelier, drømte han om selv at skabe sig et navn som en fantastisk kok. Hans karriere startede i diverse køkkener hos Michelinstjerne-restauranter i Paris og nåede sit højdepunkt i hans egen restaurant, La Table Lionel Giraud – Maison Saint Crescent i Narbonne, en occitansk by med en berømt historie. Det var oprindeligt et sted, hvor abbeden af Saint-Crescent tilbød pilgrimme at søge tilflugt på deres vej til Santiago de Compostela, og nu danner det rammen for hans kulinariske vision, som har givet ham to Michelinstjerner. Her kan du nyde den eksklusive Kafa Forest Coffee af begrænset produktion, en 100% arabica-kaffe med enkelt oprindelse i Etiopien, dedikeret til dem, der søger noget unikt og exceptionelt.

La Table Lionel Giraud

Råmaterialer helt ind i kernen

Ved at prioritere råmaterialerne fra hans region startede Giraud med en præmis om at tilbyde de bedste afgrøder fra landmændene i Occitania til dem, der besøgte restauranten, og fremhævede ingredienser og grøntsager, der til en vis grad er blevet glemt og som er i fare for at forsvinde. Et af de vigtigste elementer i hans retter er tang, en naturlig skat, som han fremskaffer gennem et stort netværk af lokale fiskere, han samarbejder med, og som kok omdanner han det til autentiske mesterværker, hvor han ikke glemmer at nævne hver af de producenter, som han samarbejder med, ved navn på menuen.

La Table Maison Saint Crescent
 
 
La Table Lionel Giraud – Maison Saint Crescent
 

Olivenolie tilsat kaffe

La Table Lionel Giraud – Maison Saint Crescent, er en af de vigtigste dele af den velkomst, du får, olivenolie tilsat kaffe. Denne usædvanlige olie fik sin verdenspremiere ved Roland Garros i Paris (tennisturneringen French Open) og er resultatet af et samarbejde mellem den spanske producent Alexis Muñoz og Lavazza. Den fremstilles i begrænsede partier af 25 ml flasker og er indbegrebet af en exceptionel kombination af olivenoliens frugtagtige smag og Lavazza-kaffe.

Den er baseret på Arbequina-oliven, som er en variation af oliven, der er egnet til olivenlunde med høj tæthed, og Lavazza-kaffe. Der er også tænkt på beskyttelse af miljøet gennem genanvendelse af spildprodukter fra olien, der produceres i Spanien og hældes på flasker i Frankrig: Stenene genplantes eller males og omdannes til et materiale, der bruges til opvarmning, og frugtkødet bruges som gødning eller en ingrediens i kosmetik.

Det fundamentale i Lionel Girauds kulinariske filosofi og de priser, han har vundet i løbet af sin karriere, er uden tvivl kvaliteten af de udvalgte ingredienser, som hans retter tilberedes med, og det samme gør sig gældende for hans elegance, balance og respekt for traditioner og bæredygtighed. Dette er principper, som vejleder hans kulinariske arbejdes fortsatte evolution.

kaffe-olivenolie
 
 
La Table Lionel Giraud – Maison Saint Crescent

Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.