Lavazza støtter den unge kok, så han kan realisere sin drøm.
Det er midt om natten, og en ung mand ruller persiennerne ned i en restaurant. Han er træt, men du kan se på hans ansigtsudtryk, at han er rolig og tilfreds.
Sådan begynder fortællingen om Tommaso Zobolis, som har hovedrollen i dokumentarserien “La Prima Volta”, der er produceret af Lavazza.
Hans liv før, nu og i fremtiden samt de personer, som omgiver ham, mens hans karriere er ved at tage form med åbningen af hans egen restaurant i en alder af 25 år.
I en alder af blot 25 år har han allerede opnået betydelig erfaring ved komfurerne hos Pascucci al Porticciolo i Fiumicino (Rom) og vundet en pris som Italiens bedste kok under 30.
Han har en stærk tilknytning til Modena, som er hans hjemby, hvor hans restaurant, Patrizia, åbner den 7. oktober 2023: En repræsentation af hans passionerede fantasi, hvor kunst, verden, smagsvarianter, rejser og traditioner går op i en højere enhed. Det er et rum, hvor man kan fordybe sig, som er i konstant bevægelse og forandring ved foden af Ghirlandina, klokketårnet i Modenas katedral.
For Tommaso er madlavning en organisk og naturlig kunstart, beregnet til at simulere en emotionel reaktion, men den omfatter også stærk lidenskab, studier og visioner. Faktisk laver den unge kok fra Modena konstant research på smagsvarianter og avantgarde-oplevelser, der giver ham mulighed for at dele sin kreativitet og pleje sin nysgerrighed ved hele tiden at lære nye teknikker og færdigheder.
Lavazza spiller en fundamental rolle i forhold til, at Tommaso kan realisere sin ambitiøse drøm ved at give ham støtte i sine professionelle valg gennem møder med diverse eksperter og mentorer, såsom Davide Oldani, opfinderen af “Cucina Pop” (pop-kogekunst) og vejleder, model og kreativ inspiration for den unge kok. Jannik Sinner, den unge italienske tennismester, som giver ham råd om, hvordan han skal forfølge sit mål med disciplin og vedholdenhed, lige som en topatlet. Og endelig en af de fornemste mestre fra det internationale køkken: Ferran Adrià, gastronomiguru og en uvurderlig kilde til støtte for Tommaso i udviklingen og forbedringen af hans gastronomiske kreativitet, der rådgiver ham om diverse elementer, som en ung entreprenør/kok ikke må overse.
Patrizia er opkaldt efter Tommasos mor og er den mere irrationelle, drømmende side af ham. Han har besluttet at dedikere realiseringen af sin første drøm til hende.
Patrizia er ikke en typisk restaurant, men et kreativt rum, der tilpasser sig koncepter og retter, som et mise en scène i et teaterstykke. Det er en restaurant i omakase-stil med chefkokke, der arbejder foran gæsterne, rundt om en hesteskoformet disk. Når man træder ind på Patrizia, indhylles man fuldstændigt i en unik oplevelse, som begynder ved indgangen og tager form gennem årstidernes skiften for at nyde kogekunst, som er fri for begrænsninger og udtrykker alt det, som kokken ønsker at fortælle. Det er en underholdende og uformel, men samtidig eksklusiv oplevelse, hvis mål er at skabe et vidunderligt minde.
Også kaffen har en fremtrædende rolle på Patrizia. Den bliver en integreret del af den gastronomiske oplevelse og ikke bare et øjeblik, der skal afslutte måltidet. Lavazza støttede Tommaso i hans sensoriske research af den perfekte kaffe til hans menu på Lavazza Training Center i Torino.
Alle kokke drømmer om at åbne deres egen restaurant. Men hvor meget sker der bag kulisserne?
Kom og oplev Tommasos drøm
Se alle episoder af “La Prima Volta”, blandet af Lavazza og serveret af Tuorlo på YouTube.