ALT alt

Et skud eksklusivitet med Carlo Cracco

Et indblik i karrieren for en af de bedste verdenskendte kokke og en kommende tv-stjerne.

Af Lavazza Team 2-3 minutter

Enhver kendt kok har sin egen filosofi, og for Carlo Cracco handler det om udfordringer, research og syntese. Cracco elsker at blande smage, men han er ikke sådan en, der kombinerer dem bare for at eksperimentere med kontraster. For Cracco gælder det ikke om at fremhæve forskelle, når smage bringes sammen, men om de nye smage som skabes.

I Milano kan man nyde Craccos eksklusive køkken to steder: på Ristorante Cracco og Carlo e Camilla i Segheria. Efter et udsøgt måltid på en af disse restauranter kan man slutte af med at nyde en kop perfekt brygget Lavazza espresso.

Som de fleste kokke er Cracco en globetrotter. Erfaringer fra hele verden, opmærksomhed og viden spiller alt sammen en rolle, når man skaber et fantastisk køkken, og Carlo Cracco er et perfekt billede på dette.

Men hvordan startede hans karriere? For at svare på dette spørgsmål skal vi tilbage til 1986. Cracco begyndte sin professionelle karriere hos Gualtiero Marchesi i Milano, den første italienske restaurant som fik tre Michelin-stjerner.

Siden da har han brugt sine kulinariske evner i en lang række byer rundt om i verden, for eksempel Savona, Paris, Firenze, Brescia, Cuneo og derefter tilbage til Milano, hvor han accepterede en invitation fra Stoppani-familien om at åbne Ristorante Cracco-Peck, hvor han tog rollen som chefkok.

Siden 2018 har han ledet en af restauranterne i Galleria i Milano, byens elegante butikscenter. Den er et chikt og raffineret etablissement, hvor tradition og innovation mødes i harmoni i hver tilberedning. Nogle af de klassiske retter, som serveres på denne restaurant, er en karamelliseret russisk salat, marinerede æggeblommer, risotto med safran og grillet knoglemarv samt pighvar i en skal af kakao.

Men for Cracco handler livet ikke blot om haute cuisine. Gennem flere år har Cracco også været ambassadør i samarbejdet med IFAD for at hjælpe lokalsamfund på landet med at bekæmpe klimaforandringerne. I 2016 deltog han i IFAD's kampagne Opskrifter for forandring for at fejre Verdens miljødag. Ved denne lejlighed tog han til Marokko for at skabe opmærksomhed omkring, hvordan mange traditionelle madvarer trues af klimaforandringerne: de marokkanske trøfler, der er en vigtig ingrediens i mange traditionelle retter.

Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.