TILBAGE
Manifesto

Art & Culture

Evnen til at forestille sig fremtiden, se ud over grænser og begrænsninger, finde fælles fodslag på tilsyneladende forskellige områder igennem kreativitet og opfindsomhed – det er dét, der altid har gjort vores land, Italien, til et frugtbart sted for skabelsen af nye verdensvisioner.

 

Denne gejst, som fik Luigi Lavazza til at skabe blandingen, er den samme ånd, der udtrykkes i store kunstneres arbejde, for de er visionære mennesker, der ved, hvordan man ser og beskriver ændringer før alle andre. Lavazzas engagement i kunst er et ønske om at holde denne ånd i live.

 

Det første eventyr udforsker den – på det tidspunkt – ukendte verden af reklamer.

Derfor begyndte samarbejdet med Armando Testa, der ledte Lavazza, allerede i første udgave af tv-showet “Carosello” i 1957, og derved blev virksomheden en pioner inden for reklamegrafik takket være animationen af uforglemmelige figurer såsom smukke Carmencita og pistolmanden Caballero.

 

 

I 1992 blev det projekt, der skulle blive det mest ikoniske udtryk for varemærkets filosofi og identitet, startet: Lavazza-kalenderen. Helmut Newton, David LaChapelle, Annie Leibovitz og Steve McCurry er blot nogle af de vigtigste navne, der har investeret deres inspiration i dette projekt, som har kørt i mere end tyve år.

 

Art & Culture - Manifesto
Art & Culture - Manifesto

 

I årenes løb har koncernens engagement dog ikke udelukkende fokuseret på kunstnerisk produktion, men også på kunstnerisk støtte. Lavazza er nu partner i de vigtigste internationale kunstinstitutioner såsom Guggenheim-museet i New York, Peggy Guggenheim-samlingen i Venedig, det venetianske bymuseum.

 

Vi har fundet flere artikler, der måske er interessante for dig...

MAGASIN
Hvem står bag TOILETPAPER: Maurizio Cattelan

Open Art

LÆS MERE
MAGASIN
Lisa Hoke farver Nuvola med sin kunst

Open Art

LÆS MERE
MAGASIN
New York Guggenheim åbner dørene for “Visionaries”

Open Art

LÆS MERE
MAGASIN
“Luce Filante” lyser Guggenheim i Venedig op

Open Art

LÆS MERE