TILBAGE
Kaffeparring

Af plads, tid og smag

Den sans, der er tættest forbundet med hukommelsen, er lugtesansen.

 

Blot et strejf af en duft kan fylde os med længsel og med levende billeder og farver fra fortiden. Lugt giver os mulighed for at rejse i tiden. Men den transporterer os også på tværs af ufattelige afstande i rum.

 

Da Lavazza gik sammen med den anerkendte kok, Albert Adrià, om at udforme en unik kaffe- og madparring, var de dufte, der fyldte rummet i hans Enigma-restaurant rige, kraftfulde noter af Lavazza’s ¡Tierra! Colombia-blend.

hero-coffee-pairing-adria-mosaic-sx
hero-coffee-pairing-adria-mosaic-dx

Et strejf af tropiske frugter, lakrids, limeskal: En bouquet fyldt med umiskendelig spor af Sydamerika og som satte gang i Adrià og Lavazza Training Centres kreative hoveder.

 

En fremragende forening af kaffe og mad binder dufte og smagsoplevelser sammen, kombinerer dem, beriger dem og fejrer samtidig det unikke i dem.

 

Efter en brainstorm gik vores to smagseksperter i gang med arbejdet.

 

Albert skabte et smukt fad, der samler den fyldige smag og cremede konsistens af foie gras med friske citrusnoter af bergamot og en let, omhyggeligt udformet “luft” af fermenteret sojasauce.

Andrea, der udforskede den syrnede friskhed af bergamot og grapefrugt, fremstillede en koldbrygget kaffedrik beriget med komplekse eksotiske smage fra passionsfrugt og mynte.

 

De to udsøgte kulinariske kreationer er med sine kombinerede bouquet-noter af honning, rørsukker, grapefrugt og bergamot både lækre og forfriskende.

 

Dagens perfekte parring:

 

Foie gras-confitado con pan de especias, bergamota y aire de salsa de soja fermentado af Albert Adrià og Passion Me 2018 af vores Training Center.