Alfredo Russo

Du kan finde vores kaffe i disse restauranter:

Dolce Stil Novo (Reggia di Venaria).

Alfredo Russo blev født i Torino i 1968. I en alder af 13 år opdagede han sin passion for madlavning og besluttede sig for at følge den, først ved at blive optaget på en hotel- og restaurantskole og senere ved at arbejde sig op i rækkerne på trestjernede Michelin-restauranter i Piemonte.

 

På den måde begyndte Alfredos kulinariske eventyr med en rejse gennem haute cuisine, hvilket styrkede ham og forberedte ham på hans fremtidige, revolutionære kreationer.

 

I 1990 fokuserede han det meste af sin indsats på at åbne sin egen restaurant, Dolce Stil Novo, som blev grundlagt i samarbejde med hans kone, Stefania, i den lille by Cirié i udkanten af Torino. Det er den eneste restaurant inde i et palads, Reggia di Venaria. Det er et enormt charmerende sted, som imponerer gæsterne med sin skønhed og grandiositet og byder på en storslået udsigt. Michelin-stjernen blev tildelt kun tre år, efter restauranten åbnede.

I slutningen af 2008 flyttede Dolce Stil Novo til et sted, som er på UNESCO’s verdensarvsliste: paladset Reggia di Venaria. Dermed er Alfredo Russo ikke blot et navn forbundet med en Michelin-restaurant, men også ensbetydende med en bredere filosofi omkring gastronomi og hotelvirksomhed, som arbejder på at udvikle nye koncepter for store og små hotelkæder i Europa, Asien, Mellemøsten og Amerika.

 

I 2004 nominerede den kulinariske guide l’Espresso ham som Italiens bedste unge kok.

Dolce Stil Novo


Alfredo Russo valgte navnet ‘Dolce Stil Novo’ (Sød, ny stil), fordi han “ønskede at lancere en ny form for madlavning sammen med andre restauranter i området, og Dolce Stil Novo lød godt”. Hans madlavning er gennemsyret af en enorm respekt for fortiden og en konstant søgen efter enkelhed og sammensætninger og løsninger, der kan kombinere smag og glæde. Hans retter er aldrig tunge, men snarere elegante på en let og munter måde.

 

 

De andre kokke

Moreno Cedroni
SE BIOGRAFI

Ferran Adrià
SE BIOGRAFI

Norbert Niederkofler
SE BIOGRAFI

Luca Fantin
SE BIOGRAFI

Massimo Bottura
SE BIOGRAFI

Igor Macchia og Giovanni Grasso
SE BIOGRAFI

Cracco Carlo