Carlo Cracco

Du kan finde vores kaffe i disse restauranter:

Ristorante Cracco og Carlo e Camilla i Segheria (Milano). 

Carlo Cracco, født i Vicenza, er som alle andre kokke en sand globetrotter, da det er velkendt, at erfaring, observation og viden alt sammen er en del af det at have et godt køkken.

I 1986 begyndte han sin professionelle karriere hos Gualtiero Marchesi i Milano, den første italienske restaurant som fik tre Michelin-stjerner.    

Siden har han bragt sit kulinariske talent til flere byer: Savona, Paris, Firenze, Brescia, Cuneo og derefter tilbage til Milano, hvor han tog imod invitationen fra familien Stoppani, der siden 1883 har ejet Italiens mest kendte delikatessebutik, om at åbne Ristorante Cracco-Peck, hvor han påtog sig rollen som køkkenchef. Siden 2018 har han ledet restauranten i Galleria, byens elegante butikscenter.

Hvad kan man ellers sige om ham? Han er en optimistisk mand, som elsker udfordringer, især hvis de har relation til køkkenet.

Cracco elsker at blande smage, men han er ikke sådan en, der kombinerer dem bare for at eksperimentere med kontraster. Hans filosofi handler om at finde en syntese. Det handler ikke om, at forskellen skal fremhæves, men om at skabe en ny smag. Det er ikke kombinering, det er research.    

I dag er Carlo Cracco formand for den velgørende organisation Maestro Martino, hvis hovedformål er at fremme autentisk madlavning og italienske delikatesser af bedste kvalitet.

I flere år har han været ambassadør i samarbejde med IFAD, en specialiseret afdeling under FN dedikeret til vækst af landbrugsaktivitet, så befolkingen i fattige landdistrikter kan opnå bedre fødevaresikkerhed, forbedre kvaliteten af deres fødevareforsyninger og styrke deres tilpasningsevne.

Cracco in Galleria

Cracco in Galleria er et sobert, raffineret og luftigt etablissement, hvor køkkenet er inspireret af restauranten på Via Hugo. Her fås masser af klassiske retter, fra karamelliseret russisk salat til marinerede æggeblommer, fra safran-risotto med knoglemarv lavet på grillpande til pighvar med en skorpe af kakao. Alt sammen er tilberedt, så tradition og innovation blandes på harmonisk vis.

De andre kokke

Loretta Fanella
SE BIOGRAFI

Moreno Cedroni
SE BIOGRAFI

Pietro Leemann
SE BIOGRAFI

Dennis Zoppi
SE BIOGRAFI

Luca Fantin
SE BIOGRAFI

Ferran Adrià
SE BIOGRAFI

Massimo Bottura
SE BIOGRAFI