Davide Oldani

Du kan finde vores kaffe i disse restauranter:

D’O, ny D’O (Cornaredo) og Oldani Cafè (Malpensa lufthavn). 

Navnet Davide Oldani er uadskilleligt forbundet med den populære madlavning, som han er kendt for at have udviklet.

I 2003 åbnede han sin restaurant D’O i hjembyen Cornaredo i provinsen Milano.

Efter et år udnævnte de meste velrenommerede gastronomiske guider ham til at være blandt de førende kokke inden for italiensk madlavning.

Før åbningen af D’O havde han stået i køkkenet med Gualtiero Marchesi, Albert Roux, Alain Ducasse og Pierre Hermé.    

Der findes ikke en kok på planeten, som ikke stræber efter stjernerne: opskrifterne fra Davide Oldani, Pietro Leeman og Dennis Zoppi til Coffee In Space

I december 2008 modtog han Ambrogino d'oro medaljen af byen Milano.

I november 2013 blev han inviteret til Harvard for at fortælle om sine oplevelser som iværksætter i forbindelse med en artikel om hans restaurant, som var blevet udgivet i Harvard Business School Review. Faktisk mener universitetets økonomiske eksperter, at hans tilgang til og organisering af arbejdet kan overføres til mange andre brancher og ikke blot bruges på restauranter.

I maj 2014 så Davide Oldani Cafè dagens lys, en kaffebar som åbnede i det nye område ved Piazza del Lusso ved Malpensa lufthavn i Milano.

I 2015 holdt han foredrag på HEC Business School i Paris, blev nomineret til ambassadør for Verdensudstillingen 2015 og holdt oplæg ved World Business Forum i Milano.

Han har udgivet ‘Cuoco andata e ritorno’ (En kok frem og tilbage; 2008), ‘La mia cucina pop, L’arte di caramellare i sogni’ (Mit pop-køkken, kunsten at karamellisere drømme; 2009), POP, ‘La nuova grande cucina italiana’ (POP, Det nye, store italienske køkken; 2010), ‘Il giusto e il gusto’ (Godt og smagfuldt; 2012), ‘Storie di sport e cucina’ (Historier om sport og madlavning; 2013), ‘CheFacile’ (SåNemt; 2013), ‘Pop Food’ (2015), ‘D’O eat better’ (2016).

IMG_02
IMG_01

Han har samarbejdet med månedsmagasinet ‘La Cucina Italiana’ (Det italienske køkken) gennem 16 år. Hver uge skriver han en klumme om pop-madlavning og sport til magasinet Sport Week, og han bidrager til bloggen ‘Chiacchierando con Gusto’ (En snak om smag), som hører til Iodonna, et tillæg til kvinder i avisen Corriere della Sera.

I 2016 startede han en restaurant i Manila og en anden i Singapore, og desuden han åbnede sin nye D’O, en videreudvikling af forgængeren, for at han kunne skabe ‘bedre’ mad, som kunne tåle sammenligning med alt i Italien og andre steder. Sommeren samme år blev han nomineret til mad- og sportsambassadør af CONI (Italiens olympiske komité) og udnævnt som kok for de italienske sportsudøvere til OL i Rio de Janeiro.

Hans arbejde som designer, der er opstået ud af hans daglige observationer af gæster, afspejler hans arbejde som kok. Borde, stole, tallerkner, bestik og glas er alle POP-inspirerede — simple, funktionelle og elegante.

Mærkerne med hans design er: “IDish” — “assiette D’O” — “H2D’O”. De nye formater er: “FOO’D” — “Davide Oldani Cafè” — “CucinaPOP”.

Det var ved at studere og samarbejde med kendte kokke, som Gualtiero Marchesi, Albert Roux, Alain Ducasse og Pierre Hermé, i Italien og Europa, at hans passion for madlavning og kreativiteten i køkkenet blev stimuleret.

Med nogle små hemmeligheder fra hver af sine læremestre har Oldani skabt sin helt egen filosofi: pop cuisine. En økonomisk måde at lave mad på, som også er fuld af smag, som kan vise værdien af de mest naturlige ingredienser og smage i vores traditioner, men alligevel hylder dem fra et andet perspektiv.

Davide Oldani har afsløret, at det faktisk var Gualtiero Marchesi, som først skubbede ham i den rigtige retning, så han fik forståelse for sin profession, mens Albert Roux fik ham til at forstå vigtigheden af det delikate franske køkken.

En anden vigtig læremester for Oldani var Alain Ducasse, som viste ham aspektet ved lederskab, hvilket går hånd i hånd med det at være kok, mens Pierre Hermé lærte ham en sidste ting: vigtigheden af kager i det franske køkken.

Konceptet, som ligger til grund for Oldanis POP cuisine, handler om at arbejde med råvarer af høj kvalitet med en exceptionel teknik, med intention om bedst muligt at få de smage frem, som alle kender til, men ingen virkelig har smagt til fulde.

“En måde til at bringe selv den største skeptiker tættere på madlavningens verden, uden det virker for eksklusivt.”

Davide Oldanis særlige opskrift til Identità Golose

Ristorante D’O

Davide Oldanis køkken er POP, skabt ud ønsket om at blande det simple og det veltilberedte, det som er godt, det som er tilgængeligt, innovation og tradition. Derfor er menuerne på Ristorante D’O en konstant balance af kontraster, med løfte om sødme i krydrede kreationer og krydrede ‘minder’ i de søde kreationer.

De andre kokke

Pietro Leemann
SE BIOGRAFI

Loretta Fanella
SE BIOGRAFI

Alfredo Russo
SE BIOGRAFI

Moreno Cedroni
SE BIOGRAFI

Maurilio Garola
SE BIOGRAFI

Carlo Cracco
SE BIOGRAFI

Massimo Bottura
SE BIOGRAFI

Ferran Adrià
SE BIOGRAFI